След обилните валежи и наводненията в няколко области в Западна

...
След обилните валежи и наводненията в няколко области в Западна
Коментари Харесай

Къде и как засегнатите от наводненията могат да потърсят помощ?

След изобилните превалявания и наводненията в няколко области в Западна България държавното управление отпуска помощ по четири линии в поддръжка на засегнатите семейства.

Министерството на труда и обществената политика сътвори организация потърпевшите да получат еднократната помощ в размер до 1512 лева . още този месец. Сумата ще бъде отпусната незабавно след утвърждение на заявките на нуждаещите се от Агенцията за обществено подкрепяне, която ще спомага на жителите за попълване на документите.
Заявлението за разпределяне на еднократна помощ можете да видите
Пострадалите ще могат да се възползват и от помощ за повредени уреди, която доближава до 2500 лева , както и от на Агенцията за обществено подкрепяне, заяви пред медиите през днешния ден министър председателят Николай Денков.

Чрез Агенцията по заетостта безработни ще бъдат ангажирани да оказват помощ с разчистване, извършване на покупки, съгласуваност на помощите и други належащи потребности на засегнатите.

От началото на наводненията обществените служащи към Дирекции " Социално подкрепяне " на МТСП посещават домовете на потърпевшите, с цел да създадат цялостна оценка на потребностите. Структурите на Агенцията за обществено подкрепяне и Агенцията по заетостта са в непрекъсната подготвеност да дават на потърпевшите хора всички благоприятни условия на обществената система и да отговорят на нововъзникнали потребности , съобщи общественият министър Иванка Шалапатова.

Българският червен кръст също има подготвеност да даде материална поддръжка в най-засегнатите от пороите места. До този миг е предоставена филантропична помощ в община Берковица в Монтана, а на .

Специално внимание ще бъде обърнато на децата, които са били очевидци на наводнението. Всички потърпевши могат да потърсят безвъзмездна психосоциална поддръжка и на горещия телефон на БЧК - 0800 114 66 .
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР