След няколко срещи с газоразпределителните дружества, които осигуряват 85% от

...
След няколко срещи с газоразпределителните дружества, които осигуряват 85% от
Коментари Харесай

Нинова: На Радев президенството му е тясно, служебните кабинети му се усладиха заради реалната им власт

След няколко срещи с газоразпределителните сдружения, които обезпечават 85% от стопанската система у нас, и с останалите работодатели, единственият извод е, че държавното управление трябваше да продължи договарянията с " Газпром ". Моето мнение е същото.

Това сподели пред Българска национална телевизия министърът на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова.

Тук с Петков имахме разминаване, и неведнъж сме го коментирали, добави вицепремиерът.

Не е правилно, че в изявлението за в. Гардиън министър председателят споделя, че ще спре износа на оръжия за Украйна. Казва, че ще спре износа за Полша без да прецизира нищо повече. Продължавам да настоявам, че България не е изнесла нито един патрон за Украйна и не изнася, добави Нинова. Изнасяме за 64 други страни, а какво вършат те с българската продукция, си е тяхна отговорност и ние нямаме опция и право да ги направляваме, добави вицепремиерът.

Президентът Радев и вицепрезидентът Йотова започнаха да нападат държавното управление безусловно в първия месец след съставянето му. Аз нямах пояснение за какво толкоз бързо президентът, който сътвори Политическа партия, който ги изстреля във властта, ги нападна. С времето си дадохме сметка какво става: на президента Радев президентската институция му е тясна, той желае действителна власт

Служебните кабинети му се усладиха. Инсталирайки ги като лице на смяната, като някакви кукли надали не, той си мислеше, че ще остане да дърпа конците. И откакто Кирил Петков и Асен Василев си поеха отговорността, това не се случи и съгласно мен разривът стартира с първата промяна в " Булгаргаз ", съобщи Нинова.

Тя дефинира в доста случаи като безусловно необективни офанзивите от президентството.

Президентът посредством своите назначения в администрацията искаше да бъде скрития министър председател, а Кирил Петков да бъде лицето, добави Нинова./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР