След няколко седмици нерви около забавянето на позволения за видеоигри

...
След няколко седмици нерви около забавянето на позволения за видеоигри
Коментари Харесай

Китай ограничава видеоигри поради необичаен проблем

След няколко седмици нерви към забавянето на оторизации за видеоигри в Китай, най-лошите страхове на разработчиците се сбъднаха. Оказва се, че китайското държавно управление в действителност възнамерява регулации към цифрата заглавия на националния пазар. Но каква е повода?

Президентът на Китай Кси Джинпин разяснява пред китайския портал за вести Xinhuanet, че той се „Грижи за децата“. Отказът от издаване на избрани заглавия се случва, тъй като той желае „да им разреши да имат ярко бъдеще“.

Но тези думи са едвам началото. От своя страна китайското Министерство на образованието разказа проектите си за регулациите върху изданията на видеоигри. На първо място ще бъде въведено ограничаване върху броя налични онлайн и мултиплеър заглавия в страната. Други игри няма да получават достъп. Освен това системата за възрастов рейтинг ще бъде ревизирана и ще се вземат ограничения, които да лимитират времето, което малолетните прекарват пред компютъра. Тъй като проектите към момента не са обрисувани изцяло, не е ясно до каква степен могат да стигнат регулациите. Но във всеки случай става въпрос за цензура. И, несъмнено, за всичко са отговорни очите на децата.

Новините удариха най-сериозно един от гейминг колосите от вида на  Tencent . Компанията, която има Riot (и League of Legend) и има забележителен дял от Epic (Fortnite), пострада от спад в цената на своите акции с пет % за един ден. Особено след изтеглянето на Monster Hunter World от платформата WeGame след „много недоволства, отправени към властите“. Най-вероятно това не е краят на цялата история, само че характерен за китайската администрация е въпросът, по кое време ще продължи…
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР