След няколко минути (17:35) SpaceX възнамерява едновременно да изстреля вече

...
След няколко минути (17:35) SpaceX възнамерява едновременно да изстреля вече
Коментари Харесай

Директно: SpaceX за първи път едновременно изстрелва вече летели Falcon 9 и Dragon

След няколко минути (17:35) SpaceX има намерение по едно и също време да изстреля към този момент летял бустер на ракетата Falcon и към този момент употребен галактически транспортен съд Dragon.
Това е следващото историческо събитие. В рамите на задачата CRS-13 е планувано превозването на хранителни артикули и научно съоръжение до Международната галактическа станция. SpaceX непосредствено ще демонстрира събитието в YouTube. Всеки може да гледа предаването и да стане очевидец на следващата историческа галактическа стъпка.

Ако всичко протече по проект, същите ракета и галактически транспортен съд ще се употребяват в бъдещите задачи, което ще приближи Илън Мъск до неговата заветна цел – галактически изстрелвания с неведнъж потребление на галактическата техника.

След изстрелването, първата степен на ракетата би трябвало да се приземи на площадката на територията на космодрума на Кейп Канаверал LZ-1. Товарният галактически транспортен съд Dragon ще остане в орбита на МКС е продължение на месец, а по-късно дружно с теоретичен товар, ще се насочи към Земята.

Това е седемнадесетото изстрелване на SpaceX и е предпоследното за тази година, тъй като е плануван още един полет в края на месеца.



Мисията CRS-13 бе отлагана цели пет пъти заради най-различни аргументи. Да се надяваме, че през днешния ден всичко ще премине добре.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР