След няколко месеца обсъждане и протести от страна на собствениците

...
След няколко месеца обсъждане и протести от страна на собствениците
Коментари Харесай

Кабинетът одобри преработения закон за горивата

След няколко месеца разискване и митинги от страна на притежателите на дребни бензиностанции държавното управление утвърди ремонтиран вид на Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис.

С утвърждения план на закона ще се облекчат условията за регистрация, измежду които отпадане активността по краткотрайно предпазване и/или зареждане от аграрни стопани, понижаване на изискуемия предел за капитал или активи, както и понижаване размера на обезпечението. Прецизират се общите и специфичните условия за всички действия, както и нужните документи за регистрация, показват в решението си министрите.

Публикуваният преди време ремонтират план за публично разискване предвиждаше условието търговците на едро да имат най-малко 1 млн. лева капитал да отпадне, като вместо това размерът на минималния капитал ще се диференцира по отношение на размера на бизнеса. За търговците на дребно се оферираше да се върне опцията обектът да е преместваем, а за строителните компании - да доставят с горива както личните и наетите от тях, по този начин й транспортните средства на подизпълнителите си.

Настоящият секторен закон за горивата беше желан от огромните компании в Българската петролна и газова асоциация. Той беше импортиран в Народното събрание предходната година от депутати от всички партии отпред с Емил Димитров-Ревизоро с формалния претекст битка със сивия бранш при горивата.

На фона на митинги при започване на октомври депутатите удължиха с три месеца изтичащия на 27 октомври период, в който търговците на нефтопродукти би трябвало да се записват.

Направените промени и допълнения ще допринесат за ясното и тъкмо използване на закона, както и ще спомогнат за ненарушаване на конкурентната бизнес среда на пазара на горива, оповестява държавната осведомителна работа. Посочва се и че препоръчаният план на акт няма да окаже влияние върху държавния бюджет.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР