След новината за убийството на Алексей Петров стана ясно, че

...
След новината за убийството на Алексей Петров стана ясно, че
Коментари Харесай

Тихомир Стойчев: Петров е бил непрекъснато в полезрението и мишена на някои хора

След новината за убийството на Алексей Петров стана ясно, че по време на стрелбата той е бил с трима души защита. 
Всичко по тематиката: Убийството на Алексей Петров 67
" Последното нахлуване не е само против Алексей Петров. Той влезе в полезрението на службите сега, в който излезе от отряда на баретите и стартира да се занимава с частен бизнес. Много от проверяваните материали сочеха, че тече развой на раздържавяване на бранш " Сигурност " с излизането на тези хора на открито. Профилът им е забавен. Той е човек, занимавал се с бойни спортове. По-късно и в отряда на баретите ", коментира бившият шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев в студиото на " България заран ".

Според него в ръцете на сходни хора е бил съсредоточен силов запас, в това число финансов. " Те можеха да упражняват корупционен напън върху разнообразни прослойки в обществото, което даде опция да основат контакти от най-ниско до най-високо равнище ", сподели Стойчев.

" Множеството офанзиви против Алексей Петров приказват, че той е бил непрестанно в полезрението и цел на някои хора ", на мнение е някогашният началник на ЦСБОП.

Бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев изтъкна, че корупцията е главен фактор пред България за влизането в Шенген и Еврозоната.

" Като страна членка в Европейски Съюз даваме неправилни сигнали на нашите европейски сътрудници. Никакъв пробив в битката с корупцията, има забележими чадъри в престъпни структури. Всичко това не ни връщат назад в нормалността ", разяснява Керемедчиев.

" Реанимацията на Атанас Атанасов е тип принуждение против българското общество в политиката, с неговото връщане нарастват упоритостите и опциите на Алексей Петров ", уточни още Стойчев.

" Нямаме криминологичен прочит на казуса. Защо отделяме корупцията от проведената престъпност? ", попита бившият шеф на Централната работа за битка с проведената престъпност.

Керемедчиев напомни, че България попада в западните медии освен с убийството на Алексей Петров, само че и с имената на тримата българи, уличени в шпионаж във Англия.

" Не слизаме от отрицателните мнения. Нашите политически изявления по отношение на войната в Украйна, непрекъснатото блуждаене за референдум за еврото, това, което вършим с Шенген, опитите за убийства - всичко това прави България неустойчив и ненадежден сътрудник на Европейски Съюз и НАТО ", безапелационен е бившият зам.-външен министър. 

Убийството на Алексей Петров евентуално ще остане неразкрито, проучва Стойчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР