След началото на конфликта в Близкия изток - взривове отекнаха

...
След началото на конфликта в Близкия изток - взривове отекнаха
Коментари Харесай

Отвлеченият кораб: Близо две седмици няма връзка с екипажа, пленен от йеменските хути

След началото на спора в Близкия изток - гърмежи отекнаха и в Червено море, където хутите изстреляха ракети против Израел, а по-късно отвлякоха и товарния транспортен съд Galaxy Leader.

На борда има повече от 20 души екипаж, в това число мексиканци, украинци и филипинци, а капитанът и първият му асистент са от България. Близо две седмици с тях няма връзка, а информацията за кораба остава нищожна.

Майката на Артуро Меса се надява скоро още веднъж да бъдат дружно.
Искам да го видя жив и здрав, да му кажа, че го обичам, че ми липсва. Имаме потребност от него и би трябвало да бъде тук.
Мария Тереза Меса, майка на един от отвлечените моряци

Твърди се, че на борда на кораба е бил командващият военноморските сили на хутите, който направил ревизия. Появиха се и фрагменти, съгласно които бунтовници танцуват на палубата.

Сателитни фотоси на компанията Maxar демонстрират, че плавателният съд е в залива на йеменското пристанище " Ходейда ", на към 50 км от брега. Корабът плава под бахамски байрак, само че е благосъстоятелност на английска компания, свързвана с израелския милиардер Абрахам Унгар.

Когато го превзеха, подкрепяните от Иран бунтовници обявиха, че работят в отговор на израелските удари в Газа. И че се отнасят към пленения екипаж " в сходство с ученията на ислямската вяра ".
Всеки, който заплашва сигурността в района и интернационалните коридори, се смята за ционистки обект.
Яха Сари, представител на хутите

„ А интернационалната общественост - в случай че държи на сигурността и стабилността в района вместо на разширението на спора, би трябвало да спре израелската експанзия против Газа “, добавя представителят на хутите.

От Хамас поддържаха дейностите на хутите. Йеменските бунтовници позволиха още сходни офанзиви, до момента в който от Иран отхвърлиха обвиняванията, че са забъркани в отвличането.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР