След месеци преговори, чакане и спекулации Германия най-после ще има

...
След месеци преговори, чакане и спекулации Германия най-после ще има
Коментари Харесай


След месеци преговори, чакане и спекулации Германия най-после ще има ново коалиционно правителст

След месеци договаряния, очакване и спекулации Германия най-сетне ще има ново съдружно държавно управление. Консервативният блок на канцлера Ангела Меркел и Социалдемократическата партия на Мартин Шулц са постигнали съглашение за сформиране на кабинет, предадоха медиите в страната.

Телевизия А Ер Де, сп. " Шпигел ", в. " Билд " оповестяват, че има съдружен контракт и че последните различия са били преодолени. Те бяха за разпределението на министерските постове, промяната на опазването на здравето и въпроса за срочните трудови контракти, съобщи Българска телеграфна агенция.

ДПА заяви, като се базира на осведомен източник, че ГСДП получава министерствата на външните работи и на труда и обществените грижи. Тя имаше тези ведомства и в досегашното държавно управление. Партията получава и министерството на финансите.

Християндемократическият съюз ще ръководи министерствата на стопанската система и на защитата, добавя Ройтерс.

Християнсоциалният съюз получава министерството на вътрешните работи. Неговият партиен водач Хорст Зеехофер заемаше твърда линия по въпроса за имиграцията.

Изборите в Германия се организираха през септември предходната година. Преговорите сред Меркел и партията на Шулц започнаха при започване на тази година.

Коалиционното съглашение би трябвало да бъде утвърдено на референдум на 463 723-те членове на ГСДП. Очаква се това да стане през първия уикенд на месец март, напомня ДПА.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР