След края на неформалния Европейски съвет, който се проведе във

...
След края на неформалния Европейски съвет, който се проведе във
Коментари Харесай

Кирил Петков се среща с Ердоган: Обсъждат достъпа на България до азерски газ и други общи проекти

След края на неофициалния Европейски съвет, който се организира във Франция, министър-председателят Кирил Петков отива на посещаване в Турция, където ще взе участие във второто издание на Международния дипломатически конгрес в Анталия, оповестиха от пресслужбата на държавното управление.

В събитието, което ще продължи до 13-и март, присъединяване ще вземат държавни и държавни ръководители и външни министри от целия свят, както и представители на бизнеса, университетските среди, неправителствения бранш.

Петков ще организира и работна среща с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Сред тематиките на срещата са настоящи въпроси от двустранните връзки и опциите за съдействие, като и последните развития в районен и интернационален проект.

Премиерът посочи в Париж, че на идната среща с Ердоган желае да бъдат разисквани общи планове, като даде образец с достъпа на България до азерски газ, който минава през Турция.

" Вече се срещах с всички съседки, това е добра причина да се забележим. Искам да бъде първична среща, да имаме пряк контакт с Турция. Да мислим за общи неща ", означи Петков.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР