След кратък спад през пролетта заради пандемията от , трафикът

...
След кратък спад през пролетта заради пандемията от , трафикът
Коментари Харесай

След пауза през пролетта: Увеличава се трафикът на мигранти през Унгария

След къс спад напролет поради пандемията от, трафикът на хора през сръбско-унгарската граница набъбна доста. Досега тази година са задържани 207 контрабандисти, което е самобитен връх от арести след мигрантската рецесия през 2015 година, написа БГНЕС
Тази година 18 000 души са пробвали да преминат незаконно сръбско-унгарската граница, с цел да стигнат до Европа. Граничните патрули са разкрили до момента 16 тунела, прокопани под оградата на границата. Вследствие на това управляващите укрепват периметъра към оградата и слагат разнообразни трудности.
 Балканският маршрут още веднъж е настоящ за мигрантите Балканският маршрут още веднъж е настоящ за мигрантите
Последната информация за броя на хванатите мигранти и случаите в балканските страни сочи увеличение на потока от мигранти през тъй наречените..
Нелегалните пътувания са се трансформирали в рентабилен бизнес. По данни на унгарската полиция, напоследък залавят освен сирийски, афганистански, украински и румънски контрабандисти, само че и от ден на ден унгарци. Преминаването от Сърбия до Австрия коства сред 3 500 и 4 000 евро.
Контрабандистите влагат част от получените пари в закупуване на дронове и сателитни телефони, с цел да наблюдават ситуацията по границата. Според управляващите, контрабандистите заплащат и на наблюдаващи, с цел да разучат къде има подобаващи места за незаконно прекосяване на границата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР