След кошмарна серия във Висшата лига Ливърпул най-после излезе от

...
След кошмарна серия във Висшата лига Ливърпул най-после излезе от
Коментари Харесай

Шампионската лига отново може да се окаже спасението на Ливърпул

След кошмарна серия във Висшата лига Ливърпул най-сетне излезе от черната дупка с победа в Европа. Мърсисайдският исполин завоюва с 2:0 гостуването на Република България Лайпциг в първия 1/8-финал от Шампионската лига, с което значително си проправи път към идната фаза. Вярно е, че отборът на Юрген Клоп не гостува в родната на мениджъра Германия поради рестриктивните мерки за пасажери от Англия по отношение на новия английски вариант на ковид. Лайпциг на процедура загуби домакинското преимущество, защото също пътува до друга страна, с цел да срещне своя прославен противник. Но освен мачът на практика на безпристрастен терен изяснява триумфа на Ливърпул.

В Англия даже и по-малките тимове откриха метод да противодействат на мърсисайдци. Проблемите на Клоп в отбрана не са загадка след тежките травми Върджил ван Дайк, Жоел Матип и Джо Гомес. Противниците във Висшата лига откриха пробойните в играта на “червените ” и по този начин се стигна до трите следващи провали, които предшестваха първата среща с Република България Лайпциг. Но на немския отбор като че ли липсваше тази храброст и кураж да търси болните места на носителя на трофея отпреди два сезона. А потвърдените майстори Мохамед Салах и Садио Мане си свършиха работа.

Всъщност, Шампионската лига е шансът Ливърпул да избави сезона. След като през 2019 година победи с “ушатата ” купа, а през предишното лято най-сетне подвигна и чаканата три десетилетия шампионска купа на Англия, грандът от “Анфийлд ” е на път да запише нулев сезон. Първото място остана безнадеждно надалеч след отрицателната серия, в границите на която отборът на Клоп претърпя оскърбление точно от водача Манчестър Сити с 1:4. Обозримата цел в шампионата за мърсисайдци е да си обезпечат място в Топ 4, което също няма да бъде лесна задача.

Какви са възможностите на Ливърпул още веднъж да стъпи на европейския връх?

След триумфа с 2:0 в първия мач с Република България Лайпциг експертите считат “червените ” за сигурни четвъртфиналисти. Но дали футболистите на Юрген Клоп могат да стигнат по-далеч. Според възможностите на Ливърпул са измежду най-хубавите, като за по-сериозни любимци се считат единствено Манчестър Сити, Байерн и ПСЖ. Жребият за идващия стадий от шампионата ще дефинира пътя на най-успешния британски отбор в Европа, само че оттук-насетне ще става все по-трудно. А и макар успеха в първия мач Република България Лайпциг още не е отстранен.

Надеждите на “Анфийлд ” са до тогава в тима да се интегрират пълноценно новите попълнения в отбрана Озан Кабак и Бен Дейвис, с цел да не се постанова Клоп непрекъснато да преквалифицира халфове в централни бранители. Със сигурност е рано да бъде отписван както британският гранд, по този начин и немският му управител. Възможно е този сезон да се окаже нулев за Ливърпул, тази заплаха е изцяло действителна. Това не значи, че Клоп е привършен за тима, а че тимът има потребност от ободряване и укрепване. Но преди да се вършат нови трансферни проекти, мърсисайдци би трябвало да се опитат да извлекат оптималното както от британското състезание, по този начин и от Шампионската лига.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР