След конституирането на НС ще каже кога връчва мандата президентът

...
След конституирането на НС ще каже кога връчва мандата президентът
Коментари Харесай

Радев казва след конституирането на НС кога връчва мандата

След конституирането на Народно събрание ще каже по кое време връчва мандата президентът Румен Радев. Това стана ясно от негово изказване на Паметника на летеца. Държавният глава е там във връзка празника на Военновъздушни сили, чийто някогашен пълководец е.

„ Когато имаме конституирано Народно заседание, тогава ще разглася по кое време ще връча мандата за сформиране на държавно управление “, уточни Радев.

Той изясни, че е дал повече време на партиите да се отдалечат от предизборната реторика и да приказват рационално. „ Хората не дадоха категорично поддръжката си единствено за една партия. Няма да има лесна коалиция, това е ясно на всички “, уточни президентът. „ Очаквам партиите да търсят областите, в които ще се обединят “, сподели още той.

„ Имам възприятието, че
партиите се надпреварват коя по-бързо ще загърби проблемите на хората “,
сподели той.  „ Аз чакам партиите да върнат своя фокус върху същинските проблеми на България – бедността, рецесията, цените “, съобщи Румен Радев.

И изясни, че би трябвало да бъдем оптимисти за състава на постоянно държавно управление, тъй като без него няма да има и парламент. „ Правителство с доста взаимни отстъпки и риск от бърз срив или още веднъж отиваме на избори “. Това обрисува като формула за кабинета президентът.

„ Не е толкоз рисково да се ръководи от длъжностен кабинет. Той овладя растежа на цените на газа, имаме двукратно понижение даже. Овладя и растежа на цените на горивата. Имаме една здрава основа. Сега зависи напълно от партиите “, добави Радев.

И поздрави кабинета и службите за бързата реакция и безапелационните данни, отхвърлящи, че камионът, взривил се на Кримския мост, е минал през България, както и че експлозивът е претрупан у нас.

Президентът
не разяснява отводът на Народното събрание на предложения съветската посланичка
и беларуският и сътрудник. Само уточни, че има надалеч по-важни неща за хората.

Той бе безапелационен, че решението за закупуването на нови изтребители ще бъде взето от Народното събрание.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР