След конституирането на Народното събрание държавният глава Румен Радев ще

...
След конституирането на Народното събрание държавният глава Румен Радев ще
Коментари Харесай

Радев: Партиите да ползват времето до първия мандат за възстановяване на диалога и конструктивни разговори

След конституирането на Народното събрание президентът Румен Радев ще разгласи по кое време ще връчи първия мандат за сформиране на държавно управление.

Президентът прикани партиите да употребяват времето до връчването на първия мандат за градивни диалози и възобновяване на разговора и в най-скоро време да върнат фокуса върху проблемите с бедността, икономическата рецесия и отбраната на обществено слабите.

Радев дефинира разногласията за наличието на съветския дипломат Елеонора Митрофанова на откриването на 48-ото Народно заседание като унизителни, осведомят от Българска национална телевизия.

" Това са пълномощия на Народното събрание, само че е унизително политическият развой да бъде зависещ на алтернативата дали някой дипломат да участва или отсъства на откриването. ", сподели Радев.

Според него посредством започнатата полемика за покана към украинския президент Володимир Зеленски на първата сесия на новия парламент " партиите се надпреварват коя по-бързо ще загърби същинските проблеми на българите ".

Трябва да сме оптимисти за съставянето на държавно управление, тъй като в случай че няма постоянно държавно управление, няма да има и Народно заседание, а България има потребност от работещ парламент. ", посочи още Радев.

Само Народното събрание може да реши дали България ще купи изтребители на лизинг, разяснява още президентът. Той добави, че още през юни предходният кабинет е почнал да пуска запитвания към други страни за бойни самолети на лизинг и в случай че бъде получена добра оферта, тя ще бъде импортирана като предложение за капиталов разход в Народното събрание.

Румен Радев разяснява и рецензиите на партиите към дейностите за придобиване на нови самолети.

" Крайно време е да осъзнаем, че в Европа бушува война. Как предлагаме да охраняваме небето си? Знаете кои политици оставиха България без самолети – питайте тях. На идните съвещания ще диря отговори от партиите и по въпроса какви решения оферират за въздушния ни суверенитет, тъй като още години няма да имаме ескадрила Ф16, а МиГ-те ще се приземят следващата година ",

Държавният глава и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев одобри почетния часовой и отдаде респект пред Паметника на летеца във връзка Празника на авиацията и Българските военновъздушни сили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР