След Коледа трябва да има по-сериозно затваряне, за да се

...
След Коледа трябва да има по-сериозно затваряне, за да се
Коментари Харесай

Математик: По-сериозно затваряне след Коледа

След Коледа би трябвало да има по-сериозно затваряне, с цел да се смъкват задоволително равнищата на заразяване, с цел да може да почне имунизацията на нацията обикновено.

" Ако свалим равнищата на заразяване, ще може да почне имунизацията и  последователно да се отпускат ограниченията, с цел да може лятото да забравим за казуса ". Това съобщи математикът доктор Лъчезар Томов пред Българска национална телевизия.

Според него още на 17 октомври здравната система е била претъпкана, тъй като процентът от новите случаи, които влизаха в лечебните заведения, стартира да спада. " При претрупана здравна система имаме огромен % хора, които се лекуват сами у дома, а са за хоспитализация ", сподели доктор Лъчезар Томов пред Българска национална телевизия.

По думите му към 15-20% от новите случаи са били за болница.

" Няма къде да се хоспитализират и стоят с пневмония у дома ", сподели още той.

" Държавите се справяха най-добре след безспорен надзор при влизането и излизането, а по-късно тези страни не отпуснаха режима през лятото ", сподели още Томов. 

По думите му смъртността ще стартира леко да пада. " Това публично ще се покаже като по-бърз спад, тъй като имаме повече възрастни хора заболели, което значи и че ще има повече хора в интензивните ", сподели още той. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР