След католиците у нас, и българите в чужбина скочиха на

...
След католиците у нас, и българите в чужбина скочиха на
Коментари Харесай

И българи в чужбина бесни на Радев за деня на вота

След католиците у нас, и българите в чужбина скочиха на Радев за определената дата на парламентарните избори – 4 април. " Датата 4 април е изненадваща и съм разочарована, изключително след срещата на президента с представители на българските общности от чужбина. ", сподели пред БНР Антоанета Тончева, която живее в Германия и е уредник на изборните секции за гласоподаване на българите там на няколко следващи вота. Тя е лекар по генетика и началник на научна лаборатория, съучредител е на Българското сдружение и неделно учебно заведение в Регенсбург.

Тончева уточни, че тя и някои нейни другари, с които вземат участие в " битката " за български изборни секции в Германия от 2014 година насам, не са били поканени на тази среща, проведена от президентската институция.

Припомняме, че в ролята на българи от чужбина на срещата при Радев се маскираха хора на плажния щурмовак Христо Иванов, които отстояваха само концепциите на градската десница за избор по пощата и клетва на партиите, че ще трансформират конституцията, с цел да махнат основния прокурор Иван Гешев.

По думите на Тончева режимът за откриване на изборни секции в Германия за задгранични избори е позволителен и се изискват най-малко 60 заявки, с цел да се отвори секция на обещано място.

Изисква се и най-малко 60 дни по-рано от българското външно министерство да изиска позволение от немските управляващи и да уточни адреса на възможното място за секция: " В условия на пандемия, това ми се коства изключително сложна задача.... Локдаунът в Германия е обвързван и с ограничаване да се пътува до прилежащи обитаеми места ".

Антоанета Тончева акцентира, че по-късна дата на изборите би дала опция за повече организационни действия, а и да може повече хора да бъдат имунизирани до тогава: " В средата или в края на май резултатите от имунизирането биха били забележими и в множеството страни може да се чака да бъдат разхлабени ограниченията ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР