След като за пръв път в историята надмина 20 000

...
След като за пръв път в историята надмина 20 000
Коментари Харесай

Експерти: Bitcoin може да достигне 400 000 долара

След като за пръв път в историята надмина 20 000 $, най-голямата криптовалута Bitcoin продължи да нараства, достигайки 22 000 и 23 000 $. На фона на тази пазарна еуфория някои анализатори към този момент виждат на хоризонта равнище за най-известната криптовалута от 250 000 $ и даже от 400 000 $.

Скот Майнърд – основен капиталов шеф на световния фонд и капиталова банка Guggenheim Partners, предвижда пред Bloomberg News, че не е изключено на даден стадий биткойнът да коства умопомрачителните 400 000 $.

Майнърд сподели, че неговата банка е почнала да влага в Bitcoin, когато цената е била 10 000 $, и " макар че става предизвикателно, защото цената към този момент е покрай 20 000 $, нашата прогноза демонстрира, че от фундаментална позиция Bitcoin би трябвало да коства към 400 000 $ ".

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Най-голямата банка в Съединени американски щати – JPMorgan помоли хиляди свои...

Според него сходен отскок от настоящите ценови равнища до 400 000 $ се основава на " дефицит и относителна оценка по отношение на златото и като % от Брутният вътрешен продукт. Bitcoin в действителност има доста от атрибутите на златото и в това време има необикновена полезност във връзка с транзакциите ".

Уолстрийт не беше точната гореща точка за търговията с биткойни в първите дни на битие на водещата криптовалута, само че напоследък ползата от институционалните вложители нараства, защото те търсят способи да се предпазят от опасността от бъдеща инфлация.

Лари Финк, създателят и основен изпълнителен шеф на най-големия фонд управител на активи в света BlackRock, съобщи по-рано този месец, че Bitcoin може да се трансформира в световен пазарен актив.

Right, off to bed but I`ll leave you with this - The last 2 days rise in bitcoin would annualize at 1000%. Good night and good luck. Corrections will come at some pint, some will be scary. Buy them. BTW - I think 10x is more than realistic.
— Raoul Pal (@RaoulGMI)

Друг огромен последовател на криптовалутата, възпитаникът на Goldman Sachs Раул Пал, написа в Twitter, че чака Bitcoin да нарастне 10 пъти по отношение на сегашните равнища в границите на една година. Очакванията му са най-голямата криптовалута да доближи до 250 000 $ до декември 2021 година, разкрива Пал в коментар, представен от MarketWatch.

По думите на Пол, който сега е основен изпълнителен шеф на Global Macro Investor и съосновател на Real Vision financial и Crypto TV, " биткойнът изяжда света ", когато става въпрос за възвръщаемост на активите.

С днешното следващо внезапно повишаване, цената на Bitcoin към този момент набъбна с над 200% от началото на годината, до момента в който за същия интервал американският фондов показател S&P 500 се увеличи с едвам 14%.

Въпреки тези бомбастични прогнози, доста вложители остават внимателни във връзка с биткойните поради историята на рискови съмнения в цената на главната криптовалута.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР