След като вчера вицепремиерът Корнелия Нинова предложи България да въведе

...
След като вчера вицепремиерът Корнелия Нинова предложи България да въведе
Коментари Харесай

В НС поискаха изслушване на премиера заради предложението за въвеждане на ситуация на форсмажор

След като през вчерашния ден вицепремиерът Корнелия Нинова предложи България да вкара обстановка на форсмажор, с цел да се избави стопанската система, през днешния ден от ГЕРБ настояха в Народното събрание да бъде извикан и изслушан министър-председателя Кирил Петков.

" Вчера следобяд с огромна изненада разбрахме, че вицепремиерът Нинова на Комисия по икономическа политика е декларирала, че държавното управление обмисля въвеждане на форсмажор за територията на цялата страна. В тази връзка апелирам да поканите министър-председателя Кирил Петков да отговори на този толкоз значим за целия стопански отрасъл и бизнес въпрос. Дали се плануват такива ограничения, държавното управление изготвя ли сходни документи и в случай че го прави ще търси ли единодушие в Народно събрание ", съобщи Десислава Атанасова от ГЕРБ.

" Дайте да създадем една комисия по лексика към Народно събрание. Да забележим какво имаме като понятия форсмажор, какво е намалям, преценявам и всички други силогизми, които се ръсят от трибуната доста постоянно. И да влязат всички мажоретки в нея, които непрестанно с мотив и без мотив взимат думата. Това не наподобява на национално заседание. Ако всичко това не са форсмажорни условия, кое са форсмажорни условия? ", съобщи Георги Михайлов, народен представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

" Наистина настояваме да повикате министър-председателя, тъй като форсмажор значи непреодолима мощ. Форсмажорът се назовава Българска социалистическа партия. При тях всичко стартира с форсмажор и приключва с форсминор ", съобщи Тома Биков, ПГ на ГЕРБ.

" Не знам, смятате, че като го повторите 10 пъти се усилва шансът да пристигна ли? ", попита ръководителят на Народно събрание Никола Минчев.

" Наистина е хубаво, сътрудници от ГЕРБ, да има една концепция примирение... Смятате ли, че ръководителят не е схванал и смятате ли, че с вашите изявления не вършиме спомагателни внушения, национално ли го вършиме - да. А що се отнася до Българска социалистическа партия, тя е една от дребното партии на 130 години ", съобщи Борислав Гуцанов, народен представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

" Запознати сме с това предложение на госпожа Нинова, през вчерашния ден тя го изрече на съвещание на икономическата комисия, все още публично не е постъпвало такова предложение, тъй че не може в конкретика да го дискутираме, моята персонална позиция е, че това не е най-хубавото решение в обстановката. Това е решение, на което би трябвало да се отсели в допълнение време и да се вникне в него какви са всички вероятни опасности, които биха произлезли ", сподели Александър Ракчиев, народен представител от ПГ на " Продължаваме промяната ".

" Радикална мярка, която нито е разисквана, нито ние намираме за обоснована, не намирам за уместна на този стадий и се противопоставяме. Има ограничения, които са доста несъздаващи стрес, и психически оповестяването на подобен вид радикални ограничения основава чувство за напрежение, което в този момент не е належащо ", съобщи Христо Иванов от " Демократична България ".

" Форсмажорът в тази ситуация не е положително решение за стопанската система, не е политическо обосновано решение, огромният въпрос, който ние в този момент би трябвало да зададем е " Казахме ли ви "?, сподели Костадин Костадинов от " Възраждане ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР