След като вчера стана ясно, че 8 учители са с

...
След като вчера стана ясно, че 8 учители са с
Коментари Харесай

8 заразени учители, но ученето продължава

След като през вчерашния ден стана ясно, че 8 учители са с позитивни проби за COVID-19  в столичното 55-о учебно заведение „ Петко Каравелов “, допустимо ли е да има инфектирани деца и какво е положението на болните преподавателите?

Всички инфектирани учители се намират под домашна карантина и нямат признаци на болестта. Някои от тях са били с децата на 15-ти септември, осведомят от образователното заведение, представени от Нова телевизия.

„ Дали има инфектирани деца ще кажат здравните органи. Днес следва тестването на всички, които са имали контакт със инфектираните педагози ”, разяснява шефът на учебното заведение Таня Иванчева.

„ В неделя сътрудник си е направил PCR тест по лично предпочитание, който излиза позитивен. В понеделник всички имали контакт с него бяха изследвани. Бе взето решение да се създадат проби и на целия личен състав в учебното заведение, в това число и на непедагогическия ”, добави Иванчева.

Тя изясни, че образователният развой продължава по проект. Успокояващо за родителите било, че всички учители, които се намират в постройката към този миг са безусловно здрави и с негативни проби. Директорът прибавя, че има запас всички педагози да бъдат сменени и уроците да продължат обикновено.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР