След като вчера пропадна гласуването на вота на недоверие срещу

...
След като вчера пропадна гласуването на вота на недоверие срещу
Коментари Харесай

Безпрецедентно: Вотът на недоверие срещу кабинета ще се гласува идната сряда

След като през вчерашния ден пропадна гласуването на вота на съмнение против кабинета „ Денков-Габриел “ поради напускането на пленарна зала на ПГ на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, и през днешния ден не бе събран нужният кворум и съвещанието на Народно събрание в последна сметка се провали. Така вотът би трябвало да бъде гласуван идната сряда.

Процедурата по гласуването сутринта в петък трябваше да бъде довършена, само че още при първото броене се записаха единствено 78 депутати – двама от ГЕРБ-СДС, 55 от ПП-ДБ, 20 от Българска социалистическа партия и един самостоятелен. Не се записаха народните представители от Движение за права и свободи, „ Възраждане “ и Има Такъв Народ.
След това ръководителят н а Народно събрание Росен Желязков даде 10-минутна отмора, след което обстановката не се промени. При нужни за кворум 121 депутати, се записаха едвам 79. Затова Желязков разгласи, че заради липса на кворум съвещанието не може да бъде намерено и „ продължаваме идната сряда “.

Това действително значи, че се случва невиждана парламентарна обстановка – избор на съмнение против кабинет да се гласоподава в три дни.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР