След като вчера Държавната дума (парламента на Русия) прие на

...
След като вчера Държавната дума (парламента на Русия) прие на
Коментари Харесай

Руската централна банката започва пилотното пускане на цифровата рубла през август в 11 града

След като през вчерашния ден Държавната дума (парламента на Русия) одобри на второ и трето четене законопроекта за въвеждане на цифровата рубла в Русия, Централната банка получи опция да започва пилотен план с действителни пари и клиенти още през август. Това оповестява РБК, като се базира на представител на Руската централна банка.

Одобреният документ влиза в действие на 1 август.

„ Сега би трябвало да приемем нужните разпореждания и чакаме това да стане допустимо най-скоро. Планираме през август да стартираме пилотен план с действителни цифрови рубли. “

съобщи представител на министерството пред РБК

Първоначално тестването на третата форма (заедно с пари в брой и безналични пари) на националната валута трябваше да стартира през април, само че планът нямаше правна рамка, която се появи с приемането на вчерашния законопроект. По-рано първият заместник-председател на Руската централна банка Олга Скоробогатова съобщи, че в пилотния план ще вземат участие към 30 компании в 11 града на страната, както и 13 огромни банки.

Тя също по този начин посочи, че цифровата рубла не би трябвало да се съпоставя с криптовалутите и стейбълкойните (криптовалутите без детайла на променливост). Цифровата рубла ще бъде средство за осъществяване на заплащания и преводи. За физическите лица преводите с цифрови рубли ще бъдат безвъзмездни, до момента в който на юридическите лица ще се начислява комисиона от 0,3% от сумата на заплащането.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР