След като вчера БСП отказваха да се регистрират, днес дадоха

...
След като вчера БСП отказваха да се регистрират, днес дадоха
Коментари Харесай

Вотът на недоверие остава за гласуване в сряда - ден трети, опит - пети

След като през вчерашния ден Българска социалистическа партия отказваха да се записват, през днешния ден дадоха 21 гласа за начало на пленарния ден, само че това не оказа помощ за старта му
За първи път в парламентарната история избор на съмнение ще се гласоподава в три дни в две седмици. И през днешния ден парламентаристите продължиха да коват прецеденти, като не събраха и по този начин не можаха да продължат с процедурата за прегласуване на втория избор на съмнение против държавното управление. На два пъти през днешния ден народните представители не съумяха да започват работния си ден и по този начин ръководителят на Народното събрание Росен Желязков бе заставен да насрочи ново гласоподаване идната седмица - в сряда.

И при втория сегашен опит се записаха 79 народни представители, с един повече от първия опит, при нужни 121 за старт на работния ден.

От ГЕРБ-СДС и „ Възраждане " се записва по един народен представител, от " Продължаваме промяната-Демократична България " – 55, от „ Българска социалистическа партия за България " – 21, както и самостоятелният Радостин Василев. ДПС и „ ИТН " не участваха и във втората регистрация. А част от депутатите на ГЕРБ избраха да слушат изказването, което водачът им Бойко Борисов даваше в парламентарните коридори по време на преброяването в зала. Той самият акцентира, че не те са тези, които да обезпечават кворума. Има Такъв Народ пък видяха в регистрацията на Българска социалистическа партия изменничество, поради обстоятелството, че са основатели на вота. 

За втори следващ ден и съпротива, и (не)коалиционни сътрудници бойкотираха кворума. Играта с наличието стартира през вчерашния ден, откакто първото гласоподаване събра 66 от Българска социалистическа партия, " Възраждане " и Има Такъв Народ " за " събаряне на държавното управление, нужни са обаче 121. 61 депутати от ПП-ДБ обаче останаха в негова поддръжка. (Не)коалиционните им сътрудници от ГЕРБ и Движение за права и свободи напуснаха демонстративно залата малко откакто " Промяната " не поддържаха настояването им за отпадане на дерогацията за съветски нефт незабавно. Последвалото искане за прегласуване от Българска социалистическа партия по този начин и не се организира - няколкото почивки по този начин и не върнаха Движение за права и свободи и ГЕРБ в зала.

Така прегласуването остана да " виси " -  опозицията взеха решение да не се записват, макар че участваха в залата, а с отсъствието ГЕРБ и Движение за права и свободи кворумът се провали. Сходна бе и обстановката през днешния ден, въпреки при първия опит Българска социалистическа партия да дадоха късмет за начало на работния ден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР