След като вчера бе обявено, че грипът вече е в

...
След като вчера бе обявено, че грипът вече е в
Коментари Харесай

Удължават срока, в който възрастните могат да си поставят грипна ваксина

След като през вчерашния ден бе оповестено, че грипът към този момент е в България - оповестиха за уставен случай на вариант Камбоджа, към момента не се чака грипната вълна да настъпи съществено . По традиция това се случва януари - февруари месец от новата година.

Личните лекари към момента са спокойни, макар че за разлика от ковид, грипът по-често удря децата , изясни в студиото на БТВ общопрактикуващият доктор доктор Николай Брънзалов. Симптомите - изнемощялост и висока температури, се изявяват доста бързо.

Симптомите на двете болести - грип и ковид - мъчно се разграничават. Съветът на Брънзалов е постоянно да се направи консултация с доктор, даже и преди теста.
 Първи случай на грип
Първи случай на грип " Камбоджа " у нас

Според епидемиолозите вирусът към този момент циркулира в Европа

При общопрактикуващите лекари има Крайният период за слагането им е 31 декември . Водят се диалози с основния държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев за удължаването на този период с 15 дни .

Причината е, че сега доста от възрастните си слагат , а сред имунизацията за ковид и тази за грип е добре да има най-малко 14 дни. Целта на удължаването е повече възрастни хора да се възползват от националната противогрипна стратегия и да си слагат и тази ваксина.

В България към момента няма комбинирани ваксини за COVID-19 и за грип .
 Прогнозират тежък грипен сезон
Прогнозират тежък грипен сезон

От Министерство на здравеопазването предупреждават
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР