След като в неприсъствено заседание служебния кабинет Главчев“ реши да

...
След като в неприсъствено заседание служебния кабинет Главчев“ реши да
Коментари Харесай

„Главчев“ приема план-сметка за изборите

След като в неприсъствено съвещание служебния кабинет „ Главчев “ реши да предложи на президента да освободи основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев и Радев го стори, днет от 14 часа ще се организира и първото съвещание онлайн на новото краткотрайно държавно управление.

Най-важната точна е приемането на план-сметка за изборите на 9 юни, които са 2 в 1 – парламентарни и европейски.

Вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова към този момент разгласи, че страната обезпечава към 100 милиона лв. за задачата.

В авансово оповестения дневен ред попадат 10 точки за разглеждане.

Сред тях са  установяване на представителите на страната в Националният съвет за тристранно съдействие и смяна в Устройствения устав на Министерския съвет и на неговата администрация.

Ето и Дневния ред:

 
ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ В НАЦИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ЗА ТРИСТРАННО СЪТРУДНИЧЕСТВО.
Внася: министър-председателят

ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ НА НАЦИОНАЛНАТА АГЕНЦИЯ ЗА ПРИХОДИТЕ ДА ИЗВЪРШИ ПРОДАЖБА НА ИМУЩЕСТВО, ОТНЕТО В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА.
Внася: заместител министър-председателят и министър на финансите

ДОКЛАД ЗА ОДОБРЯВАНЕ ПОЗИЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Пожарна охрана ДЕЛО С-605/23, АТИ-19, ОБРАЗУВАНО ПРЕД СЪДА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ Пожарна охрана ОТПРАВЕНО ПРЕЮДИЦИАЛНО ЗАПИТВАНЕ ОТ АДМИНИСТРАТИВНИЯ СЪД – БЛАГОЕВГРАД.
Внася: заместител министър-председателят и министър на финансите

ДОКЛАД ЗА ОДОБРЯВАНЕ ПОЗИЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗА УЧАСТИЕ В ЗАСЕДАНИЕТО НА СЪВЕТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ Пожарна охрана ИКОНОМИЧЕСКИ И ФИНАНСОВИ ВЪПРОСИ (ЕКОФИН), КОЕТО ЩЕ съдебна експертиза ПРОВЕДЕ НА 12 АПРИЛ 2024 Г. В ЛЮКСЕМБУРГ.
Внася: заместител министър-председателят и министър на финансите

ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ ПОЗИЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗА УЧАСТИЕ В НЕФОРМАЛНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА СЪВЕТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ Пожарна охрана ТРАНСПОРТ, ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ И ЕНЕРГЕТИКА, ЧАСТ „ ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ “, КОЕТО ЩЕ съдебна експертиза ПРОВЕДЕ НА 12 АПРИЛ 2024 Г. В ГР. ЛУВЕН-ЛА-НЬОВ, КРАЛСТВО БЕЛГИЯ.
Внасят: министърът на превоза и известията министърът на електронното ръководство

ДОКЛАД ЗА ОДОБРЯВАНЕ ПОЗИЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗА УЧАСТИЕ В НЕФОРМАЛНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА СЪВЕТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ Пожарна охрана ТРАНСПОРТ, ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ И ЕНЕРГЕТИКА, ЧАСТ „ ЕНЕРГЕТИКА “, КОЕТО ЩЕ съдебна експертиза ПРОВЕДЕ НА 15 И 16 АПРИЛ 2024 Г. В БРЮКСЕЛ.
Внася: министърът на енергетиката

ДОКЛАД ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ УЧАСТИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В ЗАСЕДАНИЕТО НА СЪВЕТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ Пожарна охрана ОКОЛНА СРЕДА, ПРОВЕДЕНО НА 25 МАРТ 2024 Г. В БРЮКСЕЛ.
Внася: министърът на околната среда и водите

ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ПРИЕМАНЕ НА ПЛАН-СМЕТКА ЗА РАЗХОДИТЕ/ТРАНСФЕРИТЕ Пожарна охрана ПОДГОТОВКАТА И ПРОИЗВЕЖДАНЕТО НА ИЗБОРИТЕ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ И ЗА ЧЛЕНОВЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ОТ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ НА 9 ЮНИ 2024 Г.
Внася: заместител министър-председателят и министър на финансите

ДОКЛАД ЗА ОДОБРЯВАНЕ ПОЗИЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Пожарна охрана ДЕЛО С-785/23 „ БЪЛГАРСКИ ПОЩИ “ ЕАД НА СЪДА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, ОБРАЗУВАНО Пожарна охрана ПРЕЮДИЦИАЛНО ЗАПИТВАНЕ НА ВЪРХОВНИЯ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД ВЪВ ВРЪЗКА С АДМИНИСТРАТИВНО ДЕЛО № 6275/2023 Г., С ЖАЛБОПОДАТЕЛ – ДИРЕКТОРЪТ НА ДИРЕКЦИЯ „ ОБЖАЛВАНЕ И ДАНЪЧНО-ОСИГУРИТЕЛНА ПРАКТИКА “ – СОФИЯ, ПРИ ЦЕНТРАЛНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА НАЦИОНАЛНАТА АГЕНЦИЯ ЗА ПРИХОДИТЕ, И ОТВЕТНИК – „ БЪЛГАРСКИ ПОЩИ “ ЕАД.
Внася: заместител министър-председателят и министър на финансите

ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА УСТРОЙСТВЕНИЯ ПРАВИЛНИК НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ И НА НЕГОВАТА АДМИНИСТРАЦИЯ, ПРИЕТ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 229 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2009 Г.
Внася: министър-председателят
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР