След като технологиите успяха да проникнат в джобовете на всеки

...
След като технологиите успяха да проникнат в джобовете на всеки
Коментари Харесай

Facebook създава технология за комуникация чрез мисли

След като технологиите съумяха да обхванат в джобовете на всеки от нас и по-късно превзеха китките на милиони хора, идната стъпка е да се сътвори интерфейс за пряк надзор на джаджи посредством мисли.

Наскоро Илон Мъск показа компютърно-мозъчен интерфейс за управление на машини посредством мозъчни сигнали, дело на компанията му Nuralink, а тази седмица научихме, че Фейсбук също разполага с сходна технология.

Идеята на Зукърбърг и хората му е да основат способ, посредством който специфични датчици могат да разчитат мислите ни и да ги трансформират в текст, осигурявайки ни опция безусловно да споделяме посредством мисли.

Публикуваните от компанията изследвания свидетелстват, че за момента логаритмите на Фейсбук могат да разпознават единствено избрани думи от авансово заложени варианти.

Това към този момент се случва посредством имплантиране на електроди непосредствено в мозъка на човек, само че крайната цел е четенето на мисли да се случва посредством неинвазивни джаджи, сходни на тази, която виждаме на фотографията долу.

Крайната цел на Фейсбук e да сътвори интерфейс, който може да разшифрова до 100 думи в минута с авансово заложен речник от 1000 думи.

В момента компанията преглежда благоприятни условия за потребление на инфрачервени датчици, които регистрират потреблението на О2 от обособените неврони в мозъка, само че се счита, че този способ няма да обезпечи изцяло декодиране на мислите на даден човек. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР