След като стана ясно, че руският посланик Елеонора Митрофанова няма

...
След като стана ясно, че руският посланик Елеонора Митрофанова няма
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС искат Зеленски да направи видео обръщение към НС

След като стана ясно, че съветският дипломат Елеонора Митрофанова няма да бъде поканена на тържественото разкриване на новото 48-о Народно заседание, от ГЕРБ-СДС предложиха партиите да поканят президента на Украйна Володимир Зеленски да направи видео послание към народните представители онлайн по време на първото съвещание на Народното събрание, оповестиха от пресцентъра на партията.

От ГЕРБ-СДС към този момент са внсели в деловодството на Народно събрание писмо до основния секретар на Народното събрание Габриела Килфанова, с което желаят на 14 октомври от 13,00 ч. да бъде свикана работна среща сред всички парламентарни групи, с цел да се обсъдят възможностите по постигането на единодушие по предложението и техническите детайлности за организацията.

Интересно е да се означи, че през март ``Демократична България`` внесоха в Народното събрание на президента на Украйна. Проектът беше разпределен на комисията по външна политика, само че потъна.

Скандалът

След политическата среща, която се свика през днешния ден във връзка със абсурда с поканата на руския дипломат Елеонора Митрофанова за откването на новото Народно събрание, Народното събрание излезе с решение, че тя няма да участва. Същото се отнася и за представителя на Беларус, която е съюзна страна на Русия.

Първоначално, поради разцеплението сред политическите сили, парламентарната администрация реши да предложения съветския посланик на формалното събитие. Това провокира ужас измежду политиците, които през днешния ден се събраха в постройката на Народното събрание, по самодейност на Демократична България, с цел да обсъдят наново парливия проблем.

В последна сметка, множеството парламентарни обединения са решили, че Митрофанова не би трябвало да бъде допускана до първото съвещание на Народното събрание. Това решение е било подкрепено от Демократична България, Политическа партия, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. Отново са възразили Българска социалистическа партия и " Възраждане ". От " Български напредък ", са оповестили, че страната ни би трябвало да се преценява с общата европейска позиция по отношение на съветската дипломация.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР