След като стана ясно, че Булгаргаз предложи с 30% по-евтин

...
След като стана ясно, че Булгаргаз предложи с 30% по-евтин
Коментари Харесай

Златева: От 1 октомври цялото количество природен газ по азерския договор ще влиза по интерконектора


След като стана ясно, че „ Булгаргаз ” предложи с 30% по-евтин газ за месец октомври, изпълнителният шеф на сдружението Деница Златева  Деница Златева Деница Златева е длъжностен заместител министър-председател по подготовката на българското сподели пред Нова телевизия, че с писмо от плановата компания, която ще бъде оператор на интерконектора, страната ни е била уверена, че оборудването влиза в употреба от 1 октомври.

„ Ние информирахме съответно азерската страна и от 1 октомври цялото количество природен газ по азерския контракт ще влиза на ниската договорна цена по интерконектора. Това е отразено в цената ”, добави изпълнителният шеф на „ Булгаргаз ”.

На въпрос защо това се случва тъкмо в този момент, Златева отговори: „ Това се дължи на два съществени фактора. Първо е решимостта на служебното държавно управление да пусне в употреба от 1 октомври интерконектора България-Гърция и също по този начин опцията от тази дата ние да получаваме задачите количества от азерския снабдител на природен газ на договорната цена. На второ място стартиралите процедури за осъществяване на транспарантни търгове от новото управление на „ Булгаргаз ”, които в действителност водят до основни отстъпки в цените, на които ние купуваме природен газ на тържищата ”, сподели тя.

По думите на Деница Златева  Деница Златева Деница Златева е длъжностен заместител министър-председател по подготовката на българското страната ни извършва контракта си с „ Газпром ”, а връзката вървяла на оперативно равнище. „ Искаме да изчерпаме всички благоприятни условия, с цел да подсигуряваме доставките на природен газ. Възстановяването им от „ Газпром ” е една от вариантите. В момента приготвяме присъединяване на „ Булгаргаз ” на идните търгове за слотове на Ревитуса - това е гръцкият терминал за полутечен газ, както за интервала ноември-декември, по този начин и за цялата последваща година ”, съобщи шефът на „ Булгаргаз ”. Според нея първо би трябвало да бъдат обезпечени слотове, и чак тогава страната ни да договаря доставки.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР