След като се скара на bTV за това, че изписват

...
След като се скара на bTV за това, че изписват
Коментари Харесай

Огнян Герджиков подкара и водещата на Нова, но този път тя го сложи на място

След като се скара на bTV за това, че изписват логото си на латиница, някогашният ръководител на Народното събрание Огнян Герджиков направи същото и в студиото на Нова нюз. “Това е закононарушение против България! ”, съобщи политикът от Национална движение „Симеон Втори", който отиде в малкия екран за предизборна изява.

“Всеки път ли ще го казвате това, като идвате при нас? За повторно го вършиме ”, отвърна водещата Лора Инджова.

Тя съобщи също, че думата “престъпление ” е прекомерно мощна и че малкия екран е частна, а също и част от интернационалния новинарски поток.

“Всеки път ще го споделям, вие като българи би трябвало да желаете да се изписвате на български ”, настоя Герджиков. Той изясни, че по закон името на компаниите би трябвало да се изписва наложително на български, като се позволява и на различен език. Тази законова норма обаче не планува наказване при нарушаване, добави претендентът за народен представител.

Огнян Герджиков преди дни влезе в подобен спор с водещата на “Лице в лице ” по bTV Цветанка Ризова. Тогава тя му отвърна със същите доводи, като колежката ѝ от новинарския канал на Нова телевизия. Лора Инджова обаче по-бързо съумя да отметне тематиката с латиницата, очевидно готова, че може да се стигне до нея. Тя съобщи, че ще отговори на Герджиков, само че по-късно. Политикът също не продължи да упорства по тематиката за изписването на името на канала, с цел да не “изяде ” времето си за предизборна пропаганда.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР