След като се повесели на сватбата на австрийската външна министърка,

...
След като се повесели на сватбата на австрийската външна министърка,
Коментари Харесай

Путин пристигна при Меркел в Германия

След като се повесели на сватбата на австрийската външна министърка, президентът на Русия Владимир Путин дойде на надалеч по-сериозна и значима среща в Германия с Ангела Меркел.

Путин кацна на берлинското летище " Тегел " оттова се насочи към държавната резиденция, в която най-често немските канцлери одобряват почетни посетители в двореца Мезеберг, на 70 км от столицата. 

Путин и Меркел разговаряха очи в очи преди едвам 4 месеца в Сочи, само че това е първата среща сред тях в Германия след анексирането на Крим през 2014 година Според мнозина анализатори тази аудиенция на аудиенция вещае крачка към отпадането на глобите на Европейския съюз по отношение на Русия.

Официално като тематики на диалог са оповестени обстановката в Украйна и в Сирия, както и „ Северен поток 2 ”.

Преди началото на срещата двамата държавни водачи направиха и къси изказвания, в които акцентираха главно на икономическите тематики и по-конкретно газопровода „ Северен поток 2 ”.

„ В подтекста на Украйна ще приказваме за преноса на газ. Считам, че даже след стартирането на „ Северен поток 2 “ Украйна би трябвало да резервира ролята си в преноса на газ за Европа. И съм доста удовлетворена, че имаме опция да стартираме договаряния по този въпрос “, увери Меркел.

Самият Путин увери, че „ Северен поток 2 “ не изключва опцията за доставка на съветски природен газ през територията на Украйна.

„ Газопроводът „ Северен поток 2 “ ще удовлетвори възходящото търсене на Европа на енергийни запаси, безапелационен бе водачът на Кремъл.

„ Русия придава голямо значение на развиването на взаимноизгодното съдействие с Германия в политическата, икономическата и други сфери. Един от предпочитаните посоки е енергетиката “, акцентира той.

Президентът на Русия подсети, че „ Германия е един от крупните купувачи на съветските енергийни запаси. През 2017 година доставихме 53,8 милиарда куб. м, който покри повече от 30% от немския пазар, освен това потреблението на съветски газ непрестанно се усилва и през тази година се усили с 13% “, добави Путин.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР