След като се даряват негодни ракети не чух да има

...
След като се даряват негодни ракети не чух да има
Коментари Харесай

Янев за ракетите: България може да бъде съдена за неизпълнение на международен договор

След като се подаряват негодни ракети не чух да има изискване към украинската страна защо да ги употребява. Защото те могат да се модифицират и да се употребяват за други цели - наземни. Този вид ракета може да бъде негодна за ръководене в последния етап на полета си, да стане неточна. Ако се употребява в градска среда, става оръжие за гнет. България може да бъде съдена за несъблюдение на интернационален контракт. Това сподели за " Денят онлайн " водачът на ``Български напредък " Стефан Янев.

По думите му в дебата за изпращането на военна помощ за Украйна е употребена доста неверна терминология. " Терминът недостатък значи едно, невалидност - друго, а опцията за тяхното потребление по предопределение е вследствие на редица инспекции на военнослужещите. Негодни за потребление значи, че при инспекцията преди бойно потребление, са употребявали отклонения от стандартите. Важен е моралният имидж на България - да не се окаже, че от нашите ракети ще пострадат почтени жители ", разяснява той.

Според него плановете на МО за рационализация на армията са закъснели с години. " Темата беше неглижирана, решенията са ненавременни ", счита Янев.

" Български напредък " е издигнала чисто партийни кандидатури в коалиция и посредством поддръжка за самостоятелни претенденти за локалния избор, разясни той. " Достатъчно необятно сме показани в цялата страна. Архитект Виолета Комитова е нашият претендент за кмет на София, тя е потвърден експерт, който работи освен в градоустройството, само че и в образованието ", съобщи той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР