След като съкрати почти половината от персонала на Twitter в

...
След като съкрати почти половината от персонала на Twitter в
Коментари Харесай

Bloomberg: Twitter планира да върне някои от съкратените служители

След като редуцира съвсем половината от личния състав на Twitter в петък, милиардерът Илон Мъск в този момент се е свързал с десетки от отстранените чиновници с молба да се върнат назад на работа, оповестява Bloomberg.   Някои от хората, приканени да се върнат на работа, са били отстранени простъпка, съгласно източници на изданието, осведомени със протичащото се в компанията. Други са били отстранени, преди управлението да си даде сметка, че тяхната работа и опит могат да бъдат нужни за построяването на нови артикули, услуги и нововъведения, които Мъск обмислял.   Новият притежател на Twitter Мъск в профил от работа близо 3700 души предходната седмица. Те бяха известени за това посредством имейл. Много от тези хора са открили, че са се оказали без работа, откакто достъпът им до системите на Twitter е бил ненадейно пресечен.    Целта на съкращенията беше отплата на разноските по придобиването на компанията и оздравяването на финансите й.    " За страдание няма избор, когато компанията губи по 4 милиона $ на ден ", сподели Мъск в петък във връзка всеобщите съкращения. Той заяви, че отстранените от работа, ще получат компенсации в размер на три заплати.   
Regarding Twitter’s reduction in force, unfortunately there is no choice when the company is losing over $4M/day.

Everyone exited was offered 3 months of severance, which is 50% more than legally required.
— Elon Musk (@elonmusk) November 4, 2022 Група чиновници обаче подадоха групов иск против компанията, тъй като не ги е уведомила за съкращенията с предупреждение от 60 дни, изисквано от американските закони.   Фактът, че някои чиновници в този момент са помолени да се върнат на работа, демонстрира какъв брой безредно и преждевременно е било отстраняването им, разяснява Bloomberg.
 
След съкращенията в петък платформата е останала с към 3700 чиновници. Мъск ги е заставил  бързо да обезпечат нови артикули и услуги за потребителите и в някои случаи чиновниците даже е трябвало да спят в офиса, с цел да изпълнят периодите, настояват източниците на Bloomberg.
През уикенда Twitter пусна нов проект за абонамент, при който сметките, удостоверени като достоверни със синя отметка, ще костват 8 $ на месец. Сред другите нововъведения са понижаване на половина на рекламите и опция да се качват по-дълги видеа.   New York Times заяви в неделя, че Twitter ще отсрочи измененията в отметките до след междинните избори във вторник, откакто консуматори и чиновници показаха опасения, че с проекта може да бъде злоупотребено.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР