, след като руснаците са вдигнали в небето изтребител МиГ-31К,

...
, след като руснаците са вдигнали в небето изтребител МиГ-31К,
Коментари Харесай

Какво знаем за руския Кинжал, способен да носи ядрени глави?

, откакто руснаците са вдигнали в небето изтребител МиГ-31К, оповестява РБК-Украйна, който носи аеробалистичната ракета " Кинжал ".

 

Какво обаче знаем за ракетите " Кинжал "?

- Това е балистична ракета с въздушно базиране, която може да носи нуклеарни или стандартни бойни глави.

- Според обществената информация тя има обхват от 1500 до 2000 км (930 до 1240 мили), като носи потребен товар от 480 кг. Той може да доближи скорост до 12 250 км/ч. Тази скорост, в комбиниране с нестабилната траектория на полета и високата маневреност на ракетата, може да затрудни прехващането.

 

- Руското означение на " Кинжал " като " хиперзвукова " ракета е ненапълно подвеждащо, защото съвсем всички балистични ракети доближават хиперзвукова скорост в избран миг от полета си.

- " Кинжал е едно от шестте оръжия от " последващо потомство ", показани от президента Владимир Путин в тирада през март 2018 година Той съобщи, че тези оръжия могат да пробият както съществуващите, по този начин и всички бъдещи системи за противоракетна защита.

- През декември 2021 година, два месеца преди нахлуването в Украйна, Путин съобщи, че Русия е международен водач в региона на хиперзвуковите ракети и досега, в който другите страни я настигнат, евентуално ще е създала технология за противопоставяне на тези нови оръжия.

 

- Русия е изпратила изтребители, въоръжени с ракети " Кинжал ", в Сирия за първи път през 2021 година, настояват военни анализатори.

 

- Руското министерство на защитата твърди, че е изстреляло ракета " Кинжал " по склад за муниции в Югозападна Украйна на 19 март 2022 година, което е първото известно потребление на оръжието в бойни дейности. Оттогава тя е изстреляла ракети " Кинжал " по няколко други мотива в Украйна.

 

- На 6 май 2022 година Украйна за първи път съобщи, че е свалила ракета " Кинжал ", като е употребила система " Пейтриът ".

 

- Въпреки че не е ясно по кое време е почнала създаването на " Кинжал ", към 2010 година в интернет стартират да се популяризират концептуални схеми на съветски ракети " Искандер ", инсталирани на изтребител МиГ-31. Съобщава се, че тези фотоси са били копирани от брошура-проспект на съветска отбранителна корпорация.

 

- Русия евентуално е създала ракета, с цел да може по-лесно да се насочи към сериозна европейска инфраструктура (напр. летища, хранилища, командни центрове и др.) и да противодейства на американската противоракетна защита на театъра на военните дейности.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР