След като рублата продължи да се срива до рекордни исторически

...
След като рублата продължи да се срива до рекордни исторически
Коментари Харесай

Руската централна банка спира търговията с валута, рублата се е сринала на най-ниското си ниво

След като рублата продължи да се срутва до рекордни исторически дъна по отношение на $ и еврото, ЦБ на РФ разгласи, че стопира търговията с валута. Временно е прекратена и търговията на фондовата борса в Москва.

След новината за съветска военна инвазия в Украйна съветската валута поевтиня с близо 10% до рекордно дъно от близо 90 рубли за един щатски $. Еврото пък нарастна до исторически връх, надхвърляйки равнището от 100 рубли (100,95).

Търговията на борсата в Москва беше краткотрайно спряна, откакто при нейния старт имаше нападателни разпродажби на рубли и акции, както и срив на главните борсови показатели. Фондовият показател RTS, който е деноминиран в долари, се срутва с 20,25%, а показателят MOEX, който е в рубли, спада с близо 14%.

Въпреки краткотрайно прекъсване на борсата в Москва, търговията на рублата през съветските банки продължава при все по-рекордни дъна, като да вземем за пример Alfa Bank предложи да закупи долари и евро на цени надлежно от 91,44 и 101,11 рубли.

Най-големият съветски кредитори - Sberbank пък предлага да заплати за всеки един щатски $ 116 рубли, съобщи организация РИА новости.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР