След като разкритикува руската офанзива в Украйна, руски военен сега

...
След като разкритикува руската офанзива в Украйна, руски военен сега
Коментари Харесай

Осъдил войната руски военен търси убежище във Франция

След като разкритикува съветската атака в Украйна, съветски боен в този момент желае политическо леговище във Франция, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Тридесет  и четири годишният Павел Филатиев, който два месеца се е сражавал в Украйна, преди да насочи рецензии към Кремъл в интернет, избяга от родината си през Тунис и в неделя дойде на парижкото летище Роаси. Той към този момент се срещна с представители на Френската работа за отбрана на бежанците.

В началото на август Филатиев, който е парашутист от 56-и полк на съветските авиодесантни сили, основани в Крим, разгласява в съветската обществена мрежа " Вконтакте " роман от 141 станици, в който подлага на критика положението на съветските войски и войната в Украйна.

" Когато научих, че командването желае да бъда наказан на 15 години затвор за разпространяване на лъжливи информации против съветската войска, разбрах, че няма да реализира нищо тук и че моите юристи няма да могат да създадат нищо за мен в Русия ", споделя Филатиев пред Франс прес.

В понеделник публицист на организацията се срещна с него в зоната за претенденти за леговище на летище Роаси.

Текстът на Филатиев, оповестен в интернет и озаглавен " Зов " (в превод от съветски: Призив), подлага на критика съветската атака в Украйна.

" Нямаме моралното право да нападаме друга страна, още повече народ, който ни е непосредствен ", написа военният, който е и наследник на съветски боен, служил в същия този полк, в който в този момент и той е служил.

В описа си Филатиев разказва една разнебитена съветска войска, едвам екипирана, на която й липсва подготовка, която, както той споделя, е в същото положение, в което е и Русия през последните години.

" От година на година бъркотията и корупцията стават все по-впечатляващи ", изяснява Филатиев пред Франс прес. " Корупцията, безредието, непукизмът минаха границите на допустимото ", добавя той.

" Първите месеци бях шокиран. Казвах си: " Не е допустимо " и в края на годината разбрах, че не желая да послужвам в такава войска ", споделя Филатиев, който е постъпил предходната година в 56-и полк, откакто преди известно време е бил в армията, а след това я е напуснал за малко.

Въпреки това Филетиев не подава оставка в края на предходната година, както е възнамерявал и по този начин се озовава на фронта в Украйна. Неговият полк първо отива в Херсон, след това в Николаев. Той споделя, че във време на война проблемите в армията, неналичието на професионализъм, корупцията, бъркотията и непукизмът са станали още по-очевидни. Руснакът добавя, че съветското държавно управление е изиграло огромна роля в разрушаването на армията, наследена от Съюз на съветските социалистически републики.

След два месеца на присъединяване в боевете, по време на които, както твърди Филатиев, неговият полк не е  участвал в никакви издевателства против цивилни или военнопленици, самият той е евакуиран поради зараза на окото и признат в болница в Севастопол в Крим. Той се пробва да подаде оставка по здравни аргументи, само че командирите му желаят да се върне на фронта и заплашват да стартират следствие против него, в случай че не го направи. В началото на август той напуща Крим, разгласява в интернет дневника си, след това обикаля от град на град в Русия, с цел да не бъде хванат и най-после напуща страната.

" Защо описвам всичко това в елементи? Искам хората в Русия и по света да схванат по какъв начин тази война пристигна, за какво хората не престават да я водят ", изяснява Филатиев. " Това не е тъй като те желаят да се борят, а тъй като те се намират в такива условия, че е им е мъчно да си тръгнат ", добавя той, визирайки съветските военни, пратени в Украйна. " Армията, също както и съветското общество, е тероризирана ", акцентира Филатиев и споделя, че единствено 10 % от военните поддържат войната, а множеството от бойците се опасяват да приказват намерено против нея. " Онези, които са против войната, се опасяват да го кажат, те не си потеглят, тъй като ги е боязън от последствията ".

Ако Филатиев получи статут на емигрант, той споделя, че ще работи по този начин, че войната да свърши.

" Искам допустимо минимум съветски младежи да бъдат въвлечени в тази война, желая те да знаят какво става там ", споделя той.

Коментари10 коментара
Моля, или се, с цел да участвате в диалога!
 Заглавие
Песента The Gambler е написана от Дон Шлитц през 1976 година И след това е записвана от разнообразни реализатори, в това число Джони Кеш. Кени Роджърс обаче е този, който съумява да направи песента сполучлива и разпознаваема.
20 5 Още КОментари Най-новоПрочети още Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР