След като през тази година самолетният сектор претърпява най-голямата криза

...
След като през тази година самолетният сектор претърпява най-голямата криза
Коментари Харесай

В Истанбул складираха готови ваксини срещу COVID-19

След като през тази година самолетният бранш претърпява най-голямата рецесия в историята на авиацията, доста компании се пробваха да скърпят бюджетите си с изключителни карго транспорти. Сега пред авиационния бранш следва ново тестване. Няколко проучвателен екипа към този момент оповестиха, че са подготвени с имунизациите против COVID-19.
Масовото им производството към този момент стартира и в този момент е на дневен ред въпросът по какъв начин те ще бъдат превозени по четирите краища на света.
Предстои извънредно сложна и сложна логистична задача по извозването на милиони опаковки ваксини, наречена „ задачата на века “. Допълнително затруднение е фактът, че те би трябвало да бъдат съхранявани при необикновени температурни условия. Ето за какво този път транспортът ще може да бъде сбъднат само с карго самолети, особено пригодени за характерния товар. В света не са доста компаниите, разполагащи с сходни самолети.
Според IATA обезпечаването на единствено една доза ваксина за оценените 7,8 милиарда души на планетата ще запълни над 8000 джъмбо джет 747 товарни самолета. Това ще е най-мащабната логистична интервенция в историята на човечеството.
Някои международни карго компании към този момент започнаха преместването на първите бройки ваксини. Тюркиш Карго е една от тях, като подписа контракт и стартира да придвижва ваксини Covid-19, създадени в Китай, до разнообразни страни по света. Първия полет е бил сбъднат на 19 ноември с транспорт на ваксини от Пекин, през Истанбул, до град Сао Пауло в Бразилия.
Голямо количество ваксини към този момент се намират складирани в особено издигнати нови "интелигентни " хангари с следена температура, който се намира на новото летище в Истанбул. Новите мега-хангари "СмартИст " (SmartIST) в Истанбул, с повърхност от 340 хиляди квадратни метра, обезпечава високи стандарти в съхранението преди превозването на имунизациите. Неговият годишен потенциал за обработка на товари е над 4 милиона тона. Заместник-генералният шеф на компанията Турхан Йозен сподели: „ Ние работим за непрекъснатостта на студената верига за транспорт по целия свят ".
Едва към 400 летища по света ще имат опцията да изпращат и посрещат тези товарни полети с имунизациите.
Европейският съюз, както и Съединените щати, Обединеното кралство, Китай и други, към този момент са сключили предварителни съглашения с огромните фармацевтични играчи по света, с цел да обезпечат задоволително потенциал за ваксина, откакто тя стане налична, написа "Марица ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР