След като през 1957 г. СССР успява да изстреля първия

...
След като през 1957 г. СССР успява да изстреля първия
Коментари Харесай

„Спутник V“ доказва, че Русия вече не е държава само с ядрени ракети

След като през 1957 година Съюз на съветските социалистически републики съумява да изстреля първия неестествен сателит на Земята, Европа и Съединени американски щати са обхванати от боязън, който влиза в историята като „ сателитна рецесия “. Оттогава насам Русия не можеше да изненада Запада с нищо в техническата сфера, само че създадената от нея ваксина против COVID-19 сподели, че тя може би към този момент не е просто страна, която разполага с нуклеарен боеприпас. Това разясняват в редакцията на немския народен всекидневник Die Welt, припомняйки думите на някогашния канцлер на Федерална Република Германия Хелмут Шмит за авторитетния комшия на Европа, съобщи организация " Фокус ".

Както отбелязва вестникът, данните за съветската ваксина Sputnik V към този момент са оповестени в известното здравно списание The Lancet. Ефикасността на имунизацията е 91,6%. Резултатите съответстват с информацията за успеваемостта на имунизацията, оповестена от Русия през ноември на ранен стадий от опитите. Учените споделиха, че резултатите демонстрират още един мощен инструмент в битката против пандемията на ковид. До известна степен те оправдават решението на Москва да стартира да употребява имунизацията даже преди да се появят окончателните данни за нея.

„ Разработването на „ Спутник V “ беше подложено на критика за невижданата експедитивност и неналичието на бистрота в процеса. Но показаният резултат е категоричен. Сега може да се добави още една ваксина към битката против COVID-19 “, изясняват вирусологът Иън Джоунс от Университета в Рединг и Поли Рой от Лондонското учебно заведение по хигиена и тропическа медицина. Съвсем разумно е, написа създателят на публикацията, че Кремъл назова тази скъпа течност „ Спутник V ". По негово мнение името на имунизацията „ освен свидетелства за желанието за ново великолепие, само че също по този начин се употребява, сходно на „ Спутник “ от 1957 година, с пропагандна цел ".

„ Очарователно е да наблюдаваш Путин. Сега никой различен водач не е чист макиавелист. Путин е като машина за генериране, консолидиране и разширение на властта. Студен като камък през зимата, той пресмята всички вътрешни и външнополитически благоприятни условия и употребява всяка опция, с цел да подчертае превъзходството на личната си система “, правят оценка от редакцията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР