След като преспах една нощ, мога да кажа със сигурност,

...
След като преспах една нощ, мога да кажа със сигурност,
Коментари Харесай

Вучич за срещата в Брюксел: Курти 10 пъти каза признаване на Косово, аз само веднъж - никога

" След като преспах една нощ, мога да кажа сигурно, че от Прищина пристигнаха /в Брюксел/ да желаят да признаем независимостта им ", сподели президентът на Сърбия Александър Вучич в послание към нацията във връзка състоялите се през вчерашния ден в Брюксел диалози с премиера на Косово Албин Курти, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Десет пъти сподели " признание на Косово " и след това стартира да вика " по кое време, по кое време, по кое време ". Аз споделих единствено един път - " в никакъв случай " . Той евентуално мислеше, че би трябвало да приемем това, което споделят, а аз му споделих, че сме самостоятелна страна и няма да променим позицията си ", сподели Вучич, представен от вестник " Новости ".

Албанците укоряваха Сърбия за въоръжаването и близостта й с Русия, на което им бе обърнато внимание, че нашата войска купува оръжие и от Франция, добави президентът.

" Искаха и ЦЕФТА да стане СЕФТА. Това значи, че желаят да създадат нов контракт за свободна търговия, с цел да могат да бъдат в него като Република Косово, да могат да кажат, че Сърбия ги е признала ", продължи Вучич.

Сърбия е желала да бъде изпълнено всичко дадено за основаването на Съюз на сръбските общини.

" Курти говореше единствено за 14 февруари, повтаряше това непрекъснато и го питах да не би тогава да се е родил Христос, на което ми бе отговорено, че тогава е спечелил изборите. Тогава той направи предложение, на което всички се смяхме. Казаха, че желаят да образуват народен съвет за сръбското малцинство , какъвто има Сърбия за малцинствата. Разказвам ви това, с цел да видите какъв брой безотговорна атмосфера имаше там ", сподели президентът и добави, че се опасява, че това несериозно отношение може да докара до ескалация в Косово.

Той сподели, че има доста хора в Прищина, за които е добре да се стигне до ескалация, и прикани интернационалните договарящи да реагират, с цел да се резервира мирът.

Вучич ще се срещне в околните дни с представители на косовските сърби, а на 22 юни ще приказва в детайли в Народното събрание за обстановката в Косово.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР