След като предупреждението на диспечера идва по радиото посред нощ

...
След като предупреждението на диспечера идва по радиото посред нощ
Коментари Харесай

За 90 секунди спрели движението към рухналия мост в Балтимор

След като предизвестието на диспечера идва по радиото измежду нощ - голям товарен транспортен съд е изгубил ръководство и се е насочил към моста " Франсис Скот Кий " – в границите на 90 секунди служители на реда дават отговор, че са съумели да спрат придвижването на транспортни средства през моста в Балтимор в двете направления.

Един от тях споделя, че таман щял да се качи на моста, с цел да предизвести строителния екип. Оказва се обаче, че е прекомерно късно и натоварения с големи контейнери транспортен съд се блъска в опорен дирек на оборудването.

" Целият мост просто падна ", предава по радиото един угрижен служител на реда. " Пращайте, пращайте, който и да е, всички... целият мост просто се срути ".

След като контейнеровозът " Дали " се блъсна в опорния дирек на моста във вторник, дълъг сектор на моста, който е съществена частица в транспортните мрежи на района, се срина в река Патапско. Очаква се загубата на моста да затрудни пътническия трафик и да наруши работата на пристанището на Балтимор, което е жизненоважно за морския превоз, показва АП.

Най-малко осем души са паднали във водата. Двама бяха избавени, само че останалите шестима, част от строителна бригада, която е запълвала дупки по пътното платно на моста, са изчезнали и се допуска, че са починали. Според представителя на полицията на щата Мериленд Елена Русо телата им към момента се търсят. Сред изчезналите има хора с генезис от Гватемала, Хондурас и Мексико, споделиха дипломати от тези страни.

Федерални и щатски чиновници обявиха, че злополуката наподобява е била случай. Националният съвет по сигурност на превоза на Съединени американски щати проверява случая, а придвижването на корабите, влизащи и излизащи от пристанището на Балтимор, е прекратено за неопределен срок.

Кметът на Балтимор Брандън Скот назова случилото се " немислима покруса ", написа Българска телеграфна агенция.

Губернаторът на Мериленд Уес Мур приветства чиновниците на незабавните служби за бързата им реакция. " Буквално с това, че са съумели да спрат колите да минават по моста, тези хора са герои ", съобщи Мур. " Те избавиха човешки животи предходната нощ ", добави той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР