След като представи първия си модел Phone (1) през миналата

...
След като представи първия си модел Phone (1) през миналата
Коментари Харесай

Ревю на Nothing Phone – по-бърз процесор, по-добри камери и усъвършенстван дизайн

След като показа първия си модел Phone (1) през предходната година и продаде над 500 хиляди бройки от него, най-новият стартъп в областта на смарт телефоните – Nothing – това лято се завърна с втория си модел. Очаквано за мнозина, той се назовава Phone (2) и също като предшественика си, се отличава с транспарантен заден панел и Glyph интерфейс. Има обаче и голям брой усъвършенствания и спомагателни функционалности, измежду които доста по-бърз процесор, усъвършенствани камери и изменен потребителски интерфейс. В редакцията получихме една численост от модела и в този момент ще ви разкажем усещанията си от него.

Външен тип и дизайн
-->
На пръв взор Nothing Phone (2) наподобява доста на Nothing Phone (1). Целият екран начело има плоска железна рамка, а откъм гърба – транспарантно стъкло. Glyph светодиодите са със същите форми, както в предшественика му.

При по-внимателно вглеждане обаче се откриват някои основни разлики. На първо място, Phone (2) е по-голям, заради малко по-големия екран. Освен това има леко извито стъкло, което го прави да приляга по-удобно в ръката. Разглеждайки устройството от всички страни, откриваме, че дисплеят е напълно плосък и още веднъж създаден от Corning, а задният панел е направен от Gorilla Glass.

Рамката по средата е направена от рециклиран алуминий, има прелестно матово покритие, само че е е по-тънка от миналогодишната. При Glyph светлините също има някои разлики, на които ще се спрем по-подробно по-късно.



Дисплей

Взимайки Phone (2) в ръка, незабавно прави усещане, че 6,7-инчовият LTPO OLED екран заема по-голямата част от предната му част.  При работа с него откриваме, че има усъвършенствана обработка на честотата на освежаване и по-висока бляскавост спрямо предходния модел. Рамките са равномерни от всички страни и са толкоз тънки, колкото при последния iPhone.

Камери

Двете 50МР камери на Phone (2) са обгърнати със стърчащи железни пръстени. До тях е ситуирана единична светодиодна мълния и датчик за температура. А над светкавицата се намира едвам видим микрофон.

Основната камера на смарт телефона употребява 50MP датчик с 1.0µm пиксели. Тя е съчетана с 23mm f/1,88 оптично нормализиран обектив и поддържа PDAF. 

Ултрашироката камера употребява 50MP датчик Samsung JN1l. Той е ситуиран зад 14 мм обектив с f/2,2; автоматизираната промяна на изкривяванията е постоянно в деяние.

Тази камера поддържа PDAF и може да концентрира на разстояние до 4 см. Това значи, че можете да снимате макро с нея, като е разполагаем и специфичен макрорежим. И двете камери поддържат автоматизиран нощен режим. 

Nothing Phone (2) снима видеоклипове с три камери. Основната и ултрашироката камера записват видео до 4K при 60 фрагмента в секунда, а има и 1080p при 30 и 60 фрагмента в секунда. Камерата за селфита е лимитирана до снимане на видео 1080p@30fps.



Звук

Нашите проби демонстрираха, че Nothing Phone (2) дава доста положително качество на звука, с помощта на неговите стерео високоговорители от хибриден вид. Слушалката начело служи и като високоговорител, а изпод, покрай USB врата, има още един, по-силен и с повече баси.

Батерия

Разглежданият смарт телефон на Nothing има 4700 mAh батерия, която е малко по-голяма от тази на предшественика му – 4500 mAh. Благодарение на по-ефективния екран и чипсет, моделът може да издържи над един ден при диалози, съвсем 18 часа при сърфиране в интернет и над 23 часа при възпроизвеждане на видеоклипове.

Софтуер

Nothing Phone (2) работи с операционната система Nothing OS 2.0, която е леко модифицирана версия на Android 13. Производителят дава обещание три години актуализации на Android и четири години усъвършенствания на сигурност на всеки 2 месеца.

Процесор

Phone (2) разполага с процесор Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, 8 GB или 12 GB RAM и до 512 GB памет. Както успяхме да се уверим сами, чипът се оправя без проблем с голям брой задания едновременни, в това число и с игри и редактиране на фотоси.



Заключение

Нашите проби демонстрираха, че новият модел на стартъпа Nothing се отличава с неповторим дизайн и първокачествен екран. Той също предлага бърза продуктивност и дарба да се конкурира с някои от най-хубавите телефони. Въпреки по-високата цена, Nothing Phone (2) съставлява привлекателна алтернатива в междинния клас смарт телефони. Той разполага с процесор на равнище флагман, двойна система от 50-мегапикселови камери, както и батерия, която устоя през целия ден при дейни диалози. Всичко това му разрешава сполучливо да се конкурира с едни от най-хубавите модели на пазара.

Източник: 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР