След като посети Рим и Ватикана през тази седмица министър-председателят

След като посети Рим и Ватикана през тази седмица министър-председателят ...

Обиколката на Борисов продължава в Хърватия и Украйна.


След като посети Рим и Ватикана през тази седмица министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Загреб, където днес ще разговаря с хърватския си колега Андрей Пленкович. Двамата ще обсъдят напредъка по започналите по време на Българското председателство на Съвета на ЕС проекти, които ще доведат до сближаване на страните от Западните Балкани с останалите държави в Европа и помежду им, съобщава БТА.

Още по тематаБойко Борисов покани папа Франциск да посети БългарияЗахариева: Путин и Борисов ще коментират икономически и енергийни теми
На срещата на върха ЕС-Западни Балкани на 17 май в София Хърватия обяви, че ще инициира разговори в същия формат през 2020 г., се припомня в съобщението.

В хърватската столица премиерът Борисов ще открие паметник на Иван Вазов в парка Бундек. Монументът е символ на историческите връзки между България и Хърватия.

В неделя в Киев Борисов ще се срещне с президента на Украйна Петро Порошенко и с премиера Володимир Гройсман. По време на разговорите ще бъде дискутирано задълбочаването на контактите между двете страни, както и актуални външнополитически въпроси. Борисов ще участва и в церемония по откриване на мемориална плоча на Димитър Пешев.

Източник: investor.bg