След като поговорихме за клубния тим на волейболста Светослав Гоцев

...
След като поговорихме за клубния тим на волейболста Светослав Гоцев
Коментари Харесай

Светослав Гоцев: Искам да завърша кариерата си в България

След като поговорихме за клубния отбор на волейболста Светослав Гоцев - Тур, идва ред и на националния тим. Само няколко часа, откакто завоюва шампионската купа във Франция, централният блокировач се причисли към лагера на националите. Пред BGvolleyball.com той приказва за усещанията си от първото занятие, младите състезатели и задачите пред отбора това лято.

- Прибрахте се в България и незабавно започнахте подготовка с националния тим. Как се чувствате в компанията на много млади играчи, които повика Пламен Константинов?
- Все още не съм напълно наясно с ситуацията. Пътувах незабавно след финала. Пристигнах в България и отидох на фитнес. Все още не съм играл волейбол. Винаги е хубаво да има млади играчи в профил. Поставям се на тяхно място. Знам каква е страстта да си за първи път в националния тим. Винаги съм доста позитивен към тях и се пробвам да им бъда като образец и да им оказвам помощ до колкото е допустимо.  Светослав Гоцев: Преговарям с добър тим, само че може да остана и в Тур
- Какво приказва това, че са извикани доста състезатели от българското състезание?
- Това приказва, че равнището на българското състезание се е повишило с годините. Положително е. Ще се веселя някой ден да завърша кариерта си в български тим, а не да вървя в чужбина.

- В кой тим бихте приключили кариерата си в България?
- Няма съответен тим. Играл съм три години в Пирин (Разлог) и може би този тим е оставил максимален отпечатък в кариерата ми.

- Да се върнем към националния тим. Подготовката стартира с извънредно доста травми и то на основни състезатели. Вие също сте с контузия в коляното. Какво е положението ви сега?
- Имам естествени проблеми след края на тежък сезон. Няма нищо притеснително. Няколко дни ще упражнявам на омекотен режим и поетапно ще вляза в подготовката. Ако всичко е наред, от идната седмица към този момент би трябвало да съм подготвен на 100%.

- Притеснява ли ви огромният брой травми още на старта на подготовката?
- Винаги е имало травми. Голяма част от националите играят в тежки шампионати и клубните тимове ги изцеждат оптимално. Просто това е националния тим. Затова имаме много и положителни играчи на разнообразни постове. Винаги сме показвали, че имаме положителни запаси на главните играчи.

- Може ли пък в този случай да изгрее звездата на някой млад играч?
- Това към този момент зависи от треньора. Дали ще даде късмет на някой от младите и приоритет ли е Лигата на нациите. За мен би било добре да не я подценяваме, а да се опитаме да се целим високо първо там, а по-късно да гледаме към международното състезание.



- Освен травмите, притеснително е и дребното време за подготовка преди Лигата на нациите...
- Нямаме доста време за подготовка. Но каквото е за нас, такова е и за останалите тимове. Ще бъде доста значимо кой в каква форма се прибира от клубния си тим.

- Какви са упованията ви като за цяло за представянето на тима в шампионата?
- До къде можете да стигнете?Първо, не би трябвало да си вършим сметки. Трябва да се хвърлим оптимално в Лигата на нациите и по-късно да мислим за международното. За нас, с изключение на като тим, е значимо и за самите играчи да стигнем до финали и да се представим добре. Националният тим е траплин, който може да те изстреля по-напред.

- Какво си пожелавате с националния тим това лято?
- Пожелавам си да изпитам страстта, която изпитах с Тур.


- Това значи ли, че си пожелавате да спечелите Лигата на нациите?
- Винаги би трябвало да се целиш в най-високите цели. Думите на нашия състезателен шеф в Тур ми останаха в съзнанието. Когато тимът беше зле, той ни събра в залата, където са всички купи на Тур. Каза ни да разгледаме добре и ни сподели, че нито една от тези купи не е извоювана единствено с името на тима. Винаги е имало труд, пот и постоянно е било битка. Всеки мач е битка. И колкото и необикновено да звучеше, че ще станем първенци, откакто бяхме пети на полусезона, като вървиш в залата всеки ден с тази мисъл, просто нещата се получават. При нас се получиха!

Първа част на изявлението можете да прочете, ТУК!

A post shared by S V E TO S L A V G O T S E V (@svetogotsev) on May 8, 2018 at 8:13am PDT
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР