След като първоначалната цел на Beoing беше проблемният модел 737

...
След като първоначалната цел на Beoing беше проблемният модел 737
Коментари Харесай

Boeing 737 MAX се връща в небето със закъснение

След като първичната цел на Beoing беше проблематичният модел 737 MAX да получи утвърждение за връщане в интервенция от американския регулатор през този месец, от компанията са обявили, че този таргет се отсрочва за следващата година, съобщи Reuters. Това е станало ясно, откакто основният изпълнителен шеф на колоса Денис Мюленбург се е срещнал с представители на администрацията.

Федералната авиационна администрация беше изслушана от Конгреса в средата на тази седмица и доста от конгресмените упорстваха тя да стартира да следва по-твърда линия по проблема със 737 MAX след двата случая с този аероплан, които доведоха до гибелта на 346 души в Индонезия и Етиопия.
От регулаторния орган показаха, че нямат да дадат утвърждението си за връщането на 737 MAX в полет преди Нова година. В момента към момента тече следствие на завода в Рентън, Вашингтон, в който се създава този модел. Освен това от Boeing би трябвало да покрият съвсем 12 разнообразни условия, преди летателните апарати да бъдат върнати в полет. Вероятно ще отнеме още три или четири месеца, преди този момент да се случи.

Към предишния месец от Boeing се надяваха 737 MAX да получи позволение за хвърчене до края на актуалната година. Ако то се забави, колосът може да бъде заставен да понижи производството на модела на половина, което ще се отрази на цялата световна верига на доставки.

Главният изпълнителен шеф на притежателя на най-вече бройки от самолета Southwest Airlines Гари Кели уточни, че е " обезпокоен " за производството на Boeing. Очакваше се компанията да разполага със 75 самолета 737 MAX до края на годината, което към този момент не се случва. Както и другите авиопревозвачи, Southwest Airlines отсрочи доста полети с модела.

От American Airlines показаха, че чакат самолетът да полети още веднъж едвам при започване на април. Комапнията по-рано отсрочи 140 полета със 737 MAX до началото на март, само че, наподобява, този времеви небосвод няма да бъде посрещнат.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР