След като остават само няколко месеца до края на годината,

...
След като остават само няколко месеца до края на годината,
Коментари Харесай

3 интелигентни финансови хода, които можете да направите преди края на годината

След като остават единствено няколко месеца до края на годината, в този момент е моментът да започнете да подготвяте мощна финансова основа за 2024 година В последна сметка ходовете, които направи в този момент може да направи идната година по-лесна или по-трудна за прекосяване от финансова позиция.

И по този начин, какво можете да извършите, с цел да подготвите сцената за финансово постоянна 2024 година? Има няколко неща, които можете да извършите, с цел да извършите 2024 година допустимо най-фискално постоянна.

Заключете днешните високи лихвени проценти с компактдиск в този момент.

3 интелигентни финансови хода, които можете да извършите преди края на годината

Ето три дейности, които можете да предприемете тъкмо в този момент, с цел да зададете темпото за финансовата си непоклатимост през идната година:  < /p>

Отворете високодоходна спестовна сметка

Едно нещо, което можете да извършите, с цел да извършите живота си по-удобен, е да се концентрирайте върху спестяванията, като се възползвате от днешната среда с високи лихвени проценти с високодоходни спестявания сметка.

„ В по-кратки периоди и в последно време аз съм доста огромен последовател на високодоходни спестовни сметки “, споделя Джон Джоунс, представител на капиталовия консултант в Heritage Financial в Нюбъри, Флорида. „ За най-дълго време лихвените проценти по високодоходни спестовни сметки и взаимни фондове на паричния пазар не си костваха да се обмислят, само че в този момент заради актуалната ни среда с възходящи лихвени проценти, тези доходности са все по-конкурентни. “

„ Всички вложители би трябвало да поддържат избрана част от портфейла си ликвиден за фонд за незабавни случаи, авансово планувани житейски разноски или даже непланирани житейски разноски “, споделя Джоунс. „ Високодоходната спестовна сметка е превъзходен метод да запазите средствата ликвидни, само че също по този начин и работещи за вложителя. “

Научете за днешните най-високодоходни спестовни сметки тук.

Отворете компактдиск

Високодоходните спестовни сметки не са единственият метод да употребявате днешните високи лихвени проценти във ваша изгода. Можете също по този начин да отворите документ за депозит (CD). Тези капиталови принадлежности са застраховани от FDIC, което ги прави безвредно място за предпазване на празните ви пари. Но най-голямата причина да отворите CD е да се възползвате от високата и постоянна възвръщаемост.

Федералният запас усили лихвите 11 пъти през последните 18 месеца, което докара до по-високи APY на компактдискове. И в случай че отворите компактдиск в този момент, няма да се постанова да приемате по-нисък APY, когато ставките спаднат. Това е по този начин, тъй като компактдисковете ви дават метод да заключите тарифа за цялостния период на компактдисковете, без значение какво се случва с цялостната тарифна среда.

Използвайте личния капитал на дома си

Сега може да е превъзходен миг да се възползвате от личния капитал на вашия дом. Това е изключително правилно, в случай че имате дълг по кредитна карта. „ Помислете за разкриване или потребление на жилищен заем/кредитна линия, в случай че имате забележителен дълг по кредитна карта или различен негарантиран дълг “, споделя Брайън Мартин, управител благосъстояние в Merit Financial Advisors. „ Този ​​лош дълг без подозрение ще носи най-високия лихвен % от всичките ви заеми. “

„ Използването на личния капитал във вашия дом за консолидиране на този дълг ще докара до по-ниски лихвени разноски, защото дългът е гарантиран от жилището. Това на процедура трансформира неприятния дълг с висока рента в по-добър дълг с по-ниска рента, " споделя Мартин.

Научете повече за вариантите си за жилищен заем тук.

Изводът

Новата година наближава бързо и може да съумеете да извършите годината по-обещаваща, като предприемете дребни финансови стъпки през днешния ден. Помислете за разкриване на високодоходна спестовна сметка или компактдиск, или потребление на личния капитал на вашия дом, с цел да изплатите дълг с висока рента през днешния ден, подготвяйки сцената за по-добро на следващия ден.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР