След като обсъди доклада на Министерството на отбраната, който препоръчва

...
След като обсъди доклада на Министерството на отбраната, който препоръчва
Коментари Харесай

Правителството предлага на НС да одобри преговори със САЩ за покупка на Ф-16

След като разиска отчета на Министерството на защитата, който предлага договаряния за американските самолети, държавното управление предлага на Народното събрание да утвърди воденето на договаряния със Съединени американски щати за покупка на изтребители " Ф-16 ".

Според рекомендациите, Народното събрание би трябвало да позволи на Министерския съвет да договаря със Съединени американски щати за новите изтребители. Предложено е на Народното събрание да утвърди така наречен „ отклонения " от проекта за придобиването на нов изтребител. Военният министър Красимир Каракачанов посочи, че това не е срещу волята на законодателя. Той добави, че няма по какъв начин със Съединени американски щати да се договаря за еднократно заплащане на целия пакет: Определената в този момент сума за самолетите е 1,8 милиарда лв.. Каракачанов позитивни сигнали във вчерашното изказване на Белия дом по отношение на договарянията.

" Какви ще бъдат параметрите на отклоняване във връзка с цената не можем да отговорим. Аз неведнъж съм казвал за препоръчаната цена от Съединени американски щати, че ние сме водили диалози тя да бъде поправена. Вчера видяхте изказването на Белия дом, в което се споделя, че тя ще бъде сведена до финансовите рамки, които българското държавно управление предлага. Но дали ще се наложи, и в случай че се наложи какъв брой ще бъде отклонението, т.е. с какъв брой милиона лв. ще бъде отклонението, това, на този стадий, никой не може да отговори преди да са завършили диалозите. Повярвайте ми, че ще бъдете осведомени ".

Ако изискванията, които посочат от Съединени американски щати, не са преференциални, ще се търсят и диалози с другата компания, сподели министър Каракачанов.

Многократно в дните преди и след Нова година политическото управление изтъкваше, че изборът е и стратегически поради дългогодишното ни партньорство със Съединени американски щати. Президентът Румен Радев обаче разгласи състезанието за изопачен. „ Правителството ще изхарчи доста повече за по-малко самолети в прорез с оповестената процедура “, сподели той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР