След като няколко чернокожи футболисти от английския национален отбор бяха

...
След като няколко чернокожи футболисти от английския национален отбор бяха
Коментари Харесай

Великобритания: Расистите нямат място на футболните стадиони

След като няколко чернокожи футболисти от британския народен тим бяха засипани с обиди и закани, английското държавно управление има намерение отсега нататък да санкционира расистките обиди в интернет като не разрешава на създателите им да посещават футболните игрища.

Време е за деяние, сподели министър председателят Борис Джонсън пред Народното събрание. Расизмът в интернет ще бъде прибавен към листата с действия, чиито причинители нямат право да стъпват на стадионите. Интернет-расистите ще би трябвало да гледат мачовете единствено по малкия екран. " Без никакви ангажименти, без никакви изключения ", акцентира Джонсън. Досега на стадионите не се допускаха единствено тези ентусиасти, които съгласно правосъдно решение са направили избрани нарушавания - да вземем за пример безчинство или носене на оръжие.

Финалът на Европейското ускори дебата за расизма

Нека да напомним, че Италия завоюва финала на Европейското състезание по футбол, който се игра на лондонския стадион " Уембли ". Спечели го, откакто трима чернокожи футболисти пропуснаха да вкарат при осъществяването на дузпи. Малко след мача върху Маркъс Рашфорд, Букайо Сака и Джейдън Санчо в обществените мрежи се посипаха расистки нападки и обиди. Това от своя страна провокира огромно отвращение във Англия и даде подтик на сериозен спор за расизма в интернет.

Лидерът на лейбъристите Киър Стармър упрекна премиера Джонсън, че сега гледа да замаже ситуацията, тъй като неговият кабинет до неотдавна е защитавал неправилни позиции. Самият Стармър към този момент е предложил достъпът на расистите до стадионите да бъде прекратен, само че тогава никой не му обърнал внимание. Сега Стармър споделя, че пируетът на Борис Джонсън е характерен образец за " алегорична политика от най-лошия тип ". Той напомни по какъв начин Джонсън не осъди тези ентусиасти, които освиркаха футболистите поради това, че преди мача паднаха на колене в символ на митинг против расизма. Според Стармър, министър председателят освен не е посочил червен картон на расизма, а даже тъкмо противоположното: дал му е зелена светлина.

" Омразата в никакъв случай няма да победи "

Джейдън Санчо, един от засегнатите футболисти, към този момент съобщи, че за жалост случилото се не е " нищо ново ". 21-годишният футболист написа в Инстаграм: " като общество би трябвало да се научим да търсим отговорност от хората ". Санчо, който сега минава от немския клуб " Борусия Дортмунд " в британския " Манчестър Юнайтед ", въпреки всичко резервира оптимизма си. " Омразата в никакъв случай няма да победи ", написа още той. Междувременно в Манчестър беше задържан човек, за който се допуска, че е отправил засегнатост към футболистите в обществените мрежи, която е наказуема. 37-годишният мъж се е предал непринудено и в този момент се намира в ареста, оповестява локалната полиция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР