След като не успя да превземе Киев, руският президент Владимир

...
След като не успя да превземе Киев, руският президент Владимир
Коментари Харесай

Прогноза: Путин с план Б. Променя тактиката на войната

След като не съумя да превземе Киев, съветският президент Владимир Путин е заставен да промени тактиката си във войната с Украйна и минава към проект Б – тактика за „ отбрана на главните териториални цели “, търсейки подобаващи лостове, които да принудят Украйна да се съгласи с настояванията на Москва. Това оповестиха неназовани висши американски чиновници, представени от The Wall Street Journal (WSJ).

Един от събеседниците на изданието сподели, че поради получените данни ефективната отбрана на въоръжените сили на Украйна е предиздвикала Путин да поправя тактиката си.„ Сега съветският президент желае да принуди Киев да одобри претенциите на Русия към южните и източните територии на Украйна. Така Русия желае да сътвори „ сухопътен кулоар “ сред западната част на страната и Крим, окупиран през 2014 година, както и да разшири контрола над Донбас “, споделя US източникът.

По думите му в същото време Путин ще продължи военния си напън, по-специално обстрела на градове, надявайки се, че това ще принуди украинския президент Володимир Зеленски да се откаже от очакванията да влезе в съюз със Запада и да се съгласи с безпристрастен статут и други претенции от страна на Кремъл.

Ако настояванията на Путин не бъдат изпълнени, тогава, според американските представители, Руската федерация ще се опита да резервира цялата територия, окупирана от постоянните си войски в Украйна, и ще продължи да ескалира напрежението в страната.

„ Въз основа на нашите военни оценки наподобява, че Путин се връща към така наречен „ тактичност на блокадата “, сподели различен американски чиновник.

Според него за жителите в обсадените градове това значи седмици, а евентуално и месеци, ракетни и артилерийски офанзиви на съветската войска.

„ Съединени американски щати се съмняват, че Путин ще може да превземе Киев с такава опозиция от украинското общество, каквато има в този момент, в случай че не събере задоволително войски “, споделя още американският осведомител.

The Wall Street Journal отбелязва, че тълкуването на тактиката на Путин не е резултат от публична оценка на разследващите им организации, а единствено от позиция на някои чиновници с достъп до класифицирана информация.

Те не подсигуряват, че тази тактика безусловно ще влезе в деяние.Бившият почитан чиновник на Държавния департамент на Съединени американски щати Даниел Фрид означи, че „ задачата на Путин да завземе Украйна не се е трансформирала, „ трансформирала се е единствено тактиката му “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР