След като не можа да подреди свои хора в евролистата

...
След като не можа да подреди свои хора в евролистата
Коментари Харесай

Нов удар за Нинова: ВАС отсвири жалбата на БСП за регистрацията на Коалиция за България

След като не можа да подреди свои хора в евролистата на пленума в Българска социалистическа партия, Корнелия Нинова, претърпя нов удар. Върховният административен съд (ВАС) не почете жалбата на Българска социалистическа партия за регистрацията на " Коалиция за България " от АБВ. Припомняме, АБВ записаха в ЦИК " Коалиция за България ".

В същото време Българска социалистическа партия изиска от ЦИК да не позволява до вота формирование с такова име, с което преди години Българска социалистическа партия и още няколко дребни партии се явяваха на избори. От левицата настояват, че са внесли доказателства в комисията, че марката " Коалиция за България " е притежавана от тях и никой различен не може да я употребява. Върховен административен съд остави жалбата на Българска социалистическа партия без разглеждане, тъй като пред съда можели да се апелират единствено отводите за регистрация.

Определението не предстои на обжалване, осведомят от съда. Основание за оставяне на жалбата без разглеждане и преустановяване на производството по делото са наредбите на член 128, алинея 6 и член 141, алинея 3 от Изборния кодекс. Съгласно тези разпореждания пред Върховен административен съд могат да се апелират по реда на член 58 от Изборния кодекс единствено отводите за регистрация. Тези текстове не са изменяни от приемането на Изборния кодекс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР