След като направи на салата федералния канцер на Австрия Карл

...
След като направи на салата федералния канцер на Австрия Карл
Коментари Харесай

Австрийците на опашка за снимка с Христо Стоичков


След като направи на салата федералния канцер на Австрия Карл Нехамер, Христо Стоичков трябваше да изтърпи желанието на сънародниците му да се снимат с него.

По случайност вечерята на българската група в Брюксел, в която бяха с изключение на Камата митове като Мария Гроздева, Любомир Ганев, Йордан Йовчев, Антоанета Стефанова и Гергина Скерлатова, бе тъкмо в заведението, където се бяха събрали и евродепутатите от Австрия. Няколко от тях незабавно се нахвърлиха да поздравят Камата. Първи го надушиха италианците, по-късно пристигнаха британски туристи, общо взето цяла вечер, като Стоичков така и не съумя да загледа добре мача от Шампионската лига   “Пари Сен Жермен ” - “Барселона ”, приключил 3:2 за каталунците.

“Не знам кои са хората, които не ни желаят – изригна Стоичков по време на конференцията в Европарламента, проведена от Андрей Слабаков. - Знам, че когато се каже името Трифон Иванов, всички в Австрия знаят кой е. Аз постоянно ще си пазя страната.

Не сме втора или трета ръка!

Да се научи австрийският вътрешен министър къде е България и какво е дала на света. Искаме да се усещаме равнопоставени в огромното европейско семейство. В Дунава вода няма. Ако в Австрия го играят по вода, аз го играя на суша. Не може моят народ да страда поради един човек. Няма по какъв начин да ни пренебрегнеш. Трябва да сте сурови към тези, които не ни желаят ”, добави той и уточни какъв брой мното другари има в Австрия и по какъв начин им вкара 2 гола преди години.

В залата незабавно се чуха хрумвания да се върне длъжността основен договарящ и на нея да бъде назначен Стоичков, който май единствен може да докара нещата до дъно. “След като не ни желаят - да ни заобикалят.

Нито един автомобил или камион с австрийска регистрация да не минава през България  и точка. Спомняте си Румъния какво направи с нидерландските лалета - айде всички в Дунав. Ще се оправим без австрийски артикули и компании ”, избесня Стоичков.

Това бе последната сесия на Европарламента в Брюксел и бяха налични всички депутати. До края на мандата им остава единствено едно съвещание в Страсбург, след което се разпускат до след изборите на 9 юни.

Легендата на гръцкия футбол Тео Загоракис стремително напусна пленарната зала, макар че имаше гласоподаване, откакто Петър Витанов го викна, с цел да се види с Камата. Загоракис е самостоятелен евродепутат, откакто бе определен в листата на ЕНП през 2014 година като член на “Нова народна власт ”. През януари 2020 година обаче комитетът за професионален спорт реши да прати във втора лига неговия обичан ПАОК и “Ксанти ” и в символ на митинг той напусна партията, само че остана в Европарламента.

Камата имаше персонална среща и с някогашния ръководител на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер и комисаря по бюджет и финанси Йоханес Хан.

Друга изненада очакваше Стоичков и в залата за коктейла, който даде в негова чест Андрей Слабаков. Един от първите посетители, които чакаха появяването на Камата, бе Карлес Пучдемон, ръководителят на сепаратистите в Каталуня. След като завоюва всички правосъдни каузи, и той бе върнат като евродепутат.

Стоичков навремето  пострада заради него,

тъй като даде поддръжка за отделянето от Испания. В отговор на това управляващите в Мадрид желаеха да му се отнеме купата “почетен консул на България в Барселона ”.

На срещата с Камата се изсипаха всички български евродепутати, както и един куп чужденци. Дори един англичанин бе научил фразата “кво става, майна ” от своя началник, с цел да го поздрави.
 С екип на “Барселона ”, Теодор, синът на Елена Йончева, сподели футболните си умения пред Христо Стоичков. С екип на “Барселона ”, Теодор, синът на Елена Йончева, сподели футболните си умения пред Христо Стоичков. 
Интереса обаче обра синът на евродепутата от левицата Елена Йончева - Теодор, който разцъка със Стоичков и като му направи пас с петичка го отхвърли. Малкият упражнявал в школата на “Андерлехт ”, както и още няколко спорта. Той бе с екип на “Барселона ”, само че с номер 5.

“Започна се, някои ще имаме козирка, някои няма да имат . Всичко върви по проект, веселя се, че хората си правят работата, неповторими момчета, неповторима група. Казаха, че тук до месец - месец и нещо всичко ще е разчистено и ще се прави това, което е по проект. Има доста неща, които би трябвало да се довършат. Тръгнали са, съвсем целият стадион към този момент няма бетон, остана единствено централната естрада, само че е добре. Носталгия огромна. Чимът отива в Залата на славата, естествено.

Знам първия ден, когато съм влязъл в съблекалнята, първите ми стъпки през тунела,  там, където съм стоял толкоз доста години и мачове. Носталгията е огромна, само че тя отмина. Последният мач, когато играхме, тогава може би беше за последно. Дано оттук насетне всичко е по проект. До месец и нещо споделиха, че всичко ще е разчистено и оттова нататък може би след година и половина ще имаме едно оборудване, на което ще се радват хиляди хора ”, съобщи Стоичков за реконструкцията на “Българска войска ”. Той бе на стадиона тъкмо преди да дойде в Брюксел.

“Аз съм играл с татко му. Бил ми е играч, единствено му искам да си удържи на думата. Нищо повече ”, сбит бе Стоичков по отношение на новия президент на БФС Георги Иванов-Гонзо.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР