След като на 19 юни приключи срокът за изпращане на

...
След като на 19 юни приключи срокът за изпращане на
Коментари Харесай

Фандъкова официално обяви какво иска да се промени за Борисовата градина

След като на 19 юни завърши срокът за изпращане на мнения по отношение на плана за нов Подробен организационен проект (ПУП) на Борисовата градина, столичната кметица Йорданка Фандъкова разгласява на персоналната си страница във Фейсбук какво е нейното предложение.
Основните точки на мнението на кметицата са 12. Една от най-важните е " да не се позволява никакво ново строителство на здания за основаване на " Музей за зелена памет " на мястото на автокъща " Капитолия ". Вчера (20 юни) стана ясно, че Столична община печели на първа инстанция делото против автокъщата и тя би трябвало да се махне. Автокъщата е на Салех Асил, братовчед на известния Филип Найденов-Фатик. Освен това, Фандъкова не желае основаването на нови паркови оси при Обелиска и от стадион " Юнак " към Розариума. Прави усещане, че тя желае да не бъдат пипани " Спортна София " и конната база, да не се възвръща така наречен климатично учебно заведение.
От друга страна, кметицата не се отхвърля от така наречен пасарелки, което беше доста подложено на критика, тъй като се вижда като концепция да се вкарат повече коли в Борисовата градина.
Фандъкова акцентира, че разпорежда правене на юридически разбор на собствеността, който да изследва съществуващите актове за общинска и за държавна благосъстоятелност и те да бъдат отразени правилно в подробния организационен проект. За парцелите, които са маркирани като " неустановена благосъстоятелност " в плана, Столична община разполага с актове за общинска благосъстоятелност, твърди тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР