След като лагеруваше два месеца в старо училище в малко

...
След като лагеруваше два месеца в старо училище в малко
Коментари Харесай

„Кралицата“ на Канада QAnon напуска града – но не стига далеч

След като лагеруваше два месеца в остаряло учебно заведение в малко канадско село, самопровъзгласил се " кралицата " и нейният антураж са отпътували за плантация наоколо, макар че селяните се тормозят, че може да се върнат.

Присъствието на групата в Ричмаунд - село към 150 души в югозападен Саскачеван - провокираха доста полицейско наличие, шумни митинги от локалните поданици и най-малко един арест.

Групата се управлява от Романа Дидуло, теоретик на конспирацията, въодушевен от QAnon.

Тя и нейните почитатели прекараха последните няколко години, пътувайки из Канада в кемпери и други транспортни средства.

През септември, откакто сред 15 и 25 членове се реалокираха в бившето учебно заведение, селяните организираха митинги, обикаляйки постройките с колите си и натискайки клаксони.

Селските управляващи неведнъж споделиха, че желаят групата да излезе, само че бяха възпрепятствани от обстоятелството, че учебното заведение е частна благосъстоятелност на един от поддръжниците на госпожа Дидуло. Настоящият притежател на постройката и земята, Рики Манц, беше задържан и упрекнат в нахлуване по време на свада през октомври.

Самопровъзгласилата се „ Кралица на Канада “ и нейната свита излъчваха онлайн всеки ден от учебното заведение, а предходната седмица селяни с остри очи видяха радиатор, подпрян на контейнер с пропан на фона на предаване онлайн.

Това беше допустимо нарушаване на противопожарния кодекс, което наложи посещаване за ревизия от локални чиновници. Инспекторите са били отхвърлени, сподели представител на селото пред BBC, само че в границите на един час групата се опаковала и се изнасяла. в този момент се счита, че са във плантация на запад от селото.

„ Радваме се, че ги няма, само че всички към момента са на ръба, ако се върнат “, сподели представителят на селото, който помоли да не бъде разпознати по име заради боязън от репресии от групата.

Г-жа Дидуло и нейните почитатели са заплашвали да екзекутират локални чиновници и преди този момент са отправяли закани против медицински експерти, публицисти и други.

Знаме, принадлежащо на групата, към момента се вее над учебното заведение във вторник, сподели представителят.

„ Кралицата на Канада “

48-годишната госпожа Дидуло емигрира от Филипините в Канада като младеж. Тя сътвори няколко бизнеса, преди да образува периферна политическа партия през 2020 година

„ Кралицата “ на QAnon и градът в Канада, който желае да си отиде

Групата е особена канадска издънка на придвижването на суверенните жители – необятен набор от антиправителствени групи, които заобикалят налози и основават свои лични подправени правни системи и постоянно се срещат в Съединени американски щати.

В най-популярния си канал в Telegram тя издава укази за „ освобождение “ на своите 34 000 почитатели от сметки и задължения. Указите обаче нямат силата на закон и няколко от нейните почитатели изгубиха домовете и транспортните си средства, откакто последваха нейния съвет.

Тя също по този начин популяризира тайни теории и хрумвания срещу имунизирането, свързани с QAnon – широкообхватна, неоснователна доктрина, съгласно която някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп води загадка война против елитните поклонници на Сатаната педофили в държавното управление, бизнеса и медиите.

Групата на госпожа Дидуло взе участие в митингите „ Конвой на свободата “ в Отава при започване на 2022 година и предходната година се опита да арестува служители на реда в Питърбъро, Онтарио, като ги упрекна в „ закононарушения против човечеството “. Вместо това бяха задържани шестима нейни почитатели.

Кметът на Ричмаунд Брад Милър сподели пред локална радиостанция: „ Би било ужасно, в случай че успеем да ги изведем напряко от Саскачеван и поддържайте ги. "

Г-жа Дидуло и членовете на групата не дадоха отговор на известията на имейлите, посочени в нейните канали в Telegram.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР