След като кабинетът отзова в сряда консула във Валенсия Пламен

...
След като кабинетът отзова в сряда консула във Валенсия Пламен
Коментари Харесай

Пламен Георгиев - учуден от US санкциите срещу Пеевски

След като кабинетът отзова в сряда консула във Валенсия Пламен Георгиев, той даде изявленията за няколко медии, в които упрекна ръководещите, че уволнението му е нелегално и ще ги съди .

Бившият прокурор и някогашен ръководител на комисията за конфискация, а по-късно и на антикорупционната комисия (КРКОНПИ), беше пратен като консул във Валенсия през лятото на 2019 година от държавното управление на Бойко Борисов. Това се случи, откакто подаде оставка поради проблема с терасата на жилището му, осветлен около абсурда с евтините жилища на хората във властта. Общината откри, че навесите на покрива на кооперацията, употребен единствено от фамилията на Георгиев, са без строителни бумаги и подреди да бъдат съборени. Тогавашният министър председател Бойко Борисов парира желанията на Георгиев да апелира, като съобщи, че му е споделил да избира - или терасата, или консул във Валенсия.

Професионалната му биография като прокурор и началник на антикорупционната комисия и казусът с терасата станаха съществена тематика на интервютата на Георгиев през днешния ден, дадени явно поради желанието да си почисти името и да отхвърли рецензиите, които получи обществено преди години. Така около оправданията се чуха и няколко откровени самопризнания, да вземем за пример в изявлението му за " Нова телевизия " (вижте видео файла в края на текста).
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР